Намерете своя фон дьо тен

Той е най-добрия приятел за нашата кожа. Придава съвършен вид и красива визия, прикрива всички, дори най-неприятните дефекти, когато е правилно подбран.

Опасенията, че лицето ви ще изглежда като на кукла и че ще трупне няколко години отгоре са безпочвени. При идеално подбрания и нанесен фон дьо тен множеството несъвършенства изчезват. Гримът започва с него върху чиста и под­хранена кожа. Следват останалите екстри, за да завършим с пудрата, която внася финал­ния щрих.

Никога не излизайте без него
За да направите перфектен грим, първо трябва да при­криете несъвършенствата по кожата. Фон дьо тенът прави лицето свежо, изразително и изравнява кожата.

Искате да скриете червенини
За целта използвайте коректор, с който можете да прикриете недостатъците по кожата. Едва след това нанесете фон дьо тена върху цялото лице, за да получите равномерен тен.

Лицето ви блести
Кожата ви е много мазна и изпъкна­лите части от лицето лъщят. Попий­те с хартиена салфетка себума от мазните зони на лицето – нос, чело, брада. Едва тогава нанесете пудрата или компактния фон дьо тен. Дру­гият начин е да го поставите върху лицето, като с него не покривате средната зона – чело, нос и брадич­ка. G помощта на пудрата уеднакве­те цвета на кожата и матирайте тена на цялото лице.

За да не запълва бръчките
Това зависи от предварителната обработка на кожата. Преди поста­вянето на фон дьо тен нанесете хид- ратантен крем и околоочен контур. Така фон дьо тенът се слага лесно и няма да запълва бръчките. Когато не сте поставили достатъчно крем, жадната кожа абсорбира фон дьо тена и тогава следите от този процес остават видими.

Намерете подходящия фон дьо тен
Когато някои жени казват, че кожа­та им изглежда като с маска, това означава, че не са избрали правил­ния фон дьо тен като цвят и като текстура за конкретния тип кожа. Ако фон дьо тенът е съобразен с кожата, той не допуска досадния блясък след часове и не е нужно постоянно да внасяте корекции и да нанасяте пудра, за да уеднак­вите тена. Подбирайки цвета, се стремете да изглеждате напълно естествена.

Хитринка при спешен случай: Ако смятате, че вашият фон дьо тен е твърде тъмен, добавете към него малко от дневния крем, за да спасите положението.

Да не ви прави по-зрели
Някои жени се оплакват, че поста­вянето на фон дьо тен ги съста­рява. Това е защото използват по-тъмни тоналности от необходи­мото. Нужно е да изберат по-светъл тен и в по-розов оттенък, за да получат ефекта на естествената свежест.

При бледа кожа
Да прикрива и разкрасява – това е неговата роля и сила. Но ако лице­то ви е сиво и бледо, за да получите наистина великолепно излъчване, поставете фон дьо тена върху леко подчертани с оранжев или розов руж скули. За основа можете да използвате и лек тонален крем.

Две хитринки: Използвайте фон дьо тена от лятото, който е в по-наситен цвят, за да придадете подходяща свежест на скулите. С фон дьо тена можете да третирате онези зони от вашето лице, които винаги лъщят – бу­зите, челото, носът, брадичката. Това придава топлота и омекотява линиите.

Нашите предложения:     

  • Bourjois 12 3 PERFECTТайната на фон дьо тена 12 3 PERFECT е в оригиналната комбина­ция от  неутрализиращи пигмента за постигане на перфектен тен за цели 16 часа. Казвате сбогом на тъмните кръгове, на сивия и блед тен, на зачервяванията. Прикрива у всички недостатъци, петънца и несъвършенства. Осигурява 24-часова хидратация, без да запушва порите.
  • Avene Коригиращ стик CouvranceЕфикасно неутрализира цветовите промени на кожата, благодарение на великолепната покриваща способност. Заличава кожни несъвършенства – леки (малки зачервявания, тъмни кръгове) и сериозни (белези от хирургични интервенции, петна по рождение, купероза, витилиго, изгаряния).
  • AvonIdeal Flawless Invisible Coverage Foundation Нов революци­онен фон дъо тен в мини размер. Осигуря­ва естествено безупречно покритие. Съ­държа SPF15.
  • Revlon® Photo Ready™ Обогатен със светлочувс­твителни пигменти, които пречупват светлината и заличават всякакви несъвър­шенства и недостатъци по кожата. Гарантира пълно и едновременно е това незабе­лежимо покритие. Фон дьо тенът е с мек и сияен бляскав финиш. Предлага се в 5 нюанса от Vanilla go Caramel.
  • Golden rose Satin Smoothing Fluid Адаптивен фон дьо тен с кади­фена текстура за дълготрайно покритие. Прикрива несъвър­шенствата, без да утежнява кожата. Има лек лифтинг ефект, скулптурира лицето и му придава сияен и свеж вид. Устойчив на влага и предотвратява лъщенето на Т-зоната. Обогатен с витамин Е. Слънцезащитният фактор е SPF15.

Професионални съвети за употребата на фон дьо тен

1. За да избегнете доста компактния слой, използвайте за нанасянето на фон дьо тена вместо гъбичка тампон за почистване на грима. Тогава той ще изглежда по-ефирен и естествен.

2. Сложете коректор във външния край на окото и след това нанесете фон дьо тена, защото това е тъмна зона и често я забравяме при гримиране.

3. Не нанасяйте направо фон дьо тена върху лицето. Използвайте външната страна на дланта като палитра, на която изсипете продукта и слагайте на лицето толкова, колкото е потребно, а не повече.

4. Ако кожата е чувствителна и дели­катна, поставяйте повече хидратантен крем преди нанасянето на фон дьо тена. Така кожата ще е гладка. Избе­рете течен фон дьо тен, който има и хипоалергични свойства. Нанасяйте го, като тампонирате – това е по-неагресивен и лек начин на поставяне.

5. Няма хубав тен, ако кожата не е подготвена. Почистете я, преди да нанесете фон дьо тена. За деликатни­те, сухите и фини кожи са подходящи по-течните продукти, а за мазните и смесените кожи – по-компактните.

 

Как да нанасяш своя фон дьо тен?

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар