Анатомия на ружа

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Как да превърнеш използването на руж или бронзираща пудра в твоето най-силно оръжие?

Важен акцент
Едно от предимствата на зи­мата и студения вятър е това, че естествено „пощипват“ бузите ти, създавайки нежна руменина, която ти спестява използването на грим. А и в такова време има опасност той да се разтече, особено ако си прекалила с количеството. Добрата новина за противниците на лошото време е, че пролетта съвсем скоро ще настъпи, а тогава ще имат и повече желание за експеримен­ти в макиажа.

Едно от нещата, които трябва да си набавиш задъл­жително още сега, е руж. Не е нужно да ти напомняме колко очарование носят румените скули, нали? Да не говорим как може да скриеш някои недостатъци във формата на лицето си и да върнеш сиянието на иначе бледата кожа. Обикновено затрудне­нията са в избора на нюанс и начина, по който ружът трябва да се нана­ся.

Полезни съвети
1. Забавен начин да разбереш кой нюанс ти подхожда е като ощипеш едната си буза, когато нямаш никакъв грим по лицето. На другата сложи малко руж. Ако се уеднаквят, значи имаш победител.

2. Ако имаш бледа кожа с лек розов оттенък, избери руж също в бледи нюанси като например розово. Докато на по-тъмен тен ще подхождат прасковените тонове. В този случай може да заложиш и на бронзи­раща пудра, която да нанасяш само по скулите.

3. При кръгло лице ружът трябва да се нанася в посока на косата. Може да всмукнеш бузите си и да го сложиш по образувалите се вдлъбнатини.

4. За естествен резултат се усмихни широко и нанеси от продукта по изпъкналата част на бузите.

5. Понякога освен по скулите може да докоснеш с върха на четката брадичката, слепоочията и челото. Това също освежава лицето.

6. С бронзиращите пудри бъди много внимателна, защото ако избереш твърде тъмен тон,ще се получи ефект на маска. При нанасянето им използ­вай четка, а не апликатор, за да не се получи наситен цвят. Идеята е преди всичко кожата да изглежда бляскава и сякаш целуната от слънцето.

7. За суха кожа специалисти­те препоръчват руж в кремообразна форма, който също създава много натурален оттенък на кожата и може да се нанася с върха на пръстите.

Продуктите, които ви препоръчваме

  • Instant Light Blush на Clarins е кремообразен руж, който се смесва с кожата, за да скулптурира, изглади и оцвети скулите. Енергизиращ коктейл от френско грозде и масло от малинови семена овлажнява и омекотява, а текстурата е като втора кожа за естествен завършек без лъщене.(42 лв.)
  • Blush me на Sephora е в много удобна опаковка, която може да носиш вина­ги със себе си (26 лв.)
  • Glow на Dior от колекцията Garden Party подчертава скули­те за естествен здравословен блестящ ефект. Той се приспо­собява към влажността на всяка
  • Компактната пудра за тен Radiance на Yves Saint Laurent. Меката й ултрафина микронизирана текстура перфектно се разнася върху кожата. Нейни­те фино смлени пиг­менти минимизират несъвършенствата, за да осигурят на тена естествено сияние. (78 лв.)
  • Сияйно свеж, като пролетен бриз, ружът La Roseraie на Lancome придава нежна светлина на лицето. Негови­те два розови цвята освежа­ват тена, а техният прасковен оттенък добавя топлина. Фините перлени частици с лек зеленикав нюанс пък коригират малките несъ­вършенства. (89 лв.)
  • Руж от колекция на Daphne Guinness за М.А.С

Нежен завършек – Блейк Лайвли
Чаровната актриса, която се превърна в любима „клюкарка“ за мнозина, обича нежния грим дори и когато трябва да пре­мине по червения килим. И ако с тоале­тите си позволява да експериментира, то за макиажа и прическата е истин­ски традиционалист. Сред любимите й продукти са спиралата, ружът и глосът и винаги носи поне един от тях в чантата си, ако излиза навън с любимия си мъж или с приятелки.

Нашия избор: Blush Horizon de Chanel е ексклузивен продукт на мар­ката. Може да се нанася по ключови зони на лицето за освежаване на тена. В него са комбинирани розови и прасковени нюанси, а ти може да избереш кой да използваш в зависимост от ефекта, който искаш да постигнеш.

 

Вижте още съвети за използването на ружа – тук!

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар