Да изберем прическата, която ни подхожда

Добрата подстрижка е синоним на спечелено ценно време сутрин. Много често чуваме клишета като „късата коса не е женствена“ или пък „дългата грива е демоде“. Крайно време е да престанем да им обръщаме внимание и да разберем, че що се отнася до прическата, правила просто не съществуват. Важното е ние да се чувстваме добре и красиви – остана­лото е въпрос на вкус.

Според формата на лицето ни
Морфологичната ни структура не е решаваща, въп­реки че служи за основа и ориентир. Под внимание трябва да се вземат също тази на косъма, обемът на косата, както и формата на очите.

При кръгла форма: предпочетете прическа със сред­на или по-голяма дължина, подстригана на пластове, които ще тушират формата на лицето ви.

При квадратна форма: изберете структурирана при­ческа или класическото каре – те ще ви подхождат мно­го повече от дългата коса, която само ще подчертае още повече квадратната форма на челюстите ви.

При овална форма: прическа, структурирана като триъгълник, е най-подходяща за вас, при условие да не е с дължина под раменете. Още по-добре ще е, ако е на пластове или пък я носите вдигната.

За успешно оформяне
Необходими са ви само добър сешоар и кръгла четка. Започнете, като подсуши­те добре косата си, след което я среше­те и нанесете продукт за изправяне и изглаждане. Ако искате да постигнете максимален обем, наведете главата си надолу и започнете да сушите от коре­на към краищата. Прихванете с фиба горните пластове и оформете кичури­те около лицето си. Най-накрая увийте кичур коса около кръглата четка и за­почнете да сушите от корена към краи­щата и отвътре-навън.

 

Ако обичаш косата си, можеш да имаш страхотна прическа Всеки ден. Ето как…

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар