Дали знаете всичко за оргазма? Едва ли, но можете да научите повече, ако прочетете това!

Оргазмът като връх на сексуалното удоволствие е физиологичен механизъм, изпълнен със загадки. Повечето неща, свързани с него, са широко…неизвестни!

Любов

Любов

След оргазъм сме пo-бъбриви

При оргазъм в организма се отделя хормонът окситоцин, който води до усещане за блаженство. Това вещество е известно не само като хормона на любовта, но и като хормона на доверието. Затова хората са по-склонни да споделят тайните си с партньора след оргазъм.

Оргазмът може да се отключи по време на раждане

Изследване на американски учени изнася данни, че има жени, които изпитват усещания, подобни на оргазъм, по време на раждане. Това е наблюдавано преди всичко при раждания без перидурална упойка и се отнася до 0,3% от изследваните случаи

Успокоява мигрената

Производството на ендорфини, свързано с оргазма, има аналгетичен ефект. Според германско проучване в 60% от случаите след полов акт болките в главата значително намаляват. В една трета от случаите обаче оргазмът може да усили симптомите на мигрената.

Намалява рисковете от рак на гърдата и на простатата

Окситоцинът, който се отделя при оргазъм, защитава женския организъм от поява на рак на млечната жлеза. Този хормон има свойството да ограничава размножаването на раковите клетки. Честите полови контакти при мъжете (3 пъти седмично) намаляват с 15% риска от възникване на рак на простатата.


Някои жени могат да изпитат оргазъм, докато спортуват

Това сочи изследване на учени от Университета в Индиана, САЩ. Свиването на определени мускули води до усещане, близко до оргазма. В 45% от случаите то възниква при упражнения за коремните мускули, в 26% – при вдигане на тежести, в 20% – при йога, в 15% – при колоездене, в 13% – при бягане и в 9% от случаите – при бързо ходене пеша.

Някои мъже могат да изпитат оргазъм без еякулация

В някои случаи това се обяснява с аномалия, наречена „ретроградна еякулация“, при която спермата, вместо да се изхвърли навън, се връща обратно към пикочния мехур. До това се стига след операция на простатата или при прием на определени лекарства. В други случаи еякулацията може да бъде съзнателно задържана от мъжа или да не настъпва поради многократни последователни оргазми.

10-15% от жените страдат от аноргазмия

С ТОЗИ медицински термин се нарича неспособността на някои жени да достигнат до оргазъм. Това все пак не им пречи да изпитват желание и удоволствие. Аноргазмията може да бъде първична (когато жената никога през живота си не е изпитвала оргазъм) и вторична (когато жената е изпитвала оргазъм, но повече не може да го постигне).

Оргазмът е полезен за мозъка

Той има по-изразено благотворно въздействие върху мозъчните функции от много други умствени занимания. Американски психолози са изследвали ефекта на сексуалното удоволствие и са установили, че по време на оргазъм се активира целият мозък, докато при решаване на судоку или някаква математическа задача се стимулират само определени негови зони.

Може да сложи край на продължително хълцане

Мъж, хълцащ в продължение на 4 дни, се отървал от неприятното изживяване внезапно в момента на еякулацията. Този случай заинтригувал канадски учени, които провели изследвания и стигнали до хипотезата, че прекъсването на хълцането се дължи на активиране на симпатиковата нервна система в следствие на оргазма. По същия начин човек може да спре да хълца, ако някой рязко го уплаши.

Благотворен за сърцето

Сексуалната активност изобщо е полезна за здравето на сърцето. Изследване, проведено в Белгия през 2010 година, констатира, че мъжете, които имат редовен полов живот, са по-малко застрашени от сериозни кардиологични проблеми. Три оргазма седмично намаляват риска от сърдечносъдови заболявания с 50%, според същото изследване.

Катрин разказва как е срещнала любовта в Индия…

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар