Ти или Тя?

Най-разпростра- неното трио по неволя на тоя свят – съпругата, мъжът и любовницата – рано или късно се превръща в дует. И кой ще остане в ролята на главно действащо лице от женски пол, зависи единствено от това колко грешки ще успее да натрупа съперницата.

Хората обожаваме да боравим с генерални заключения в областта на любовта, колкото и изкри­вени да са те. Например една жена с бурна сексуална биогра­фия обикновено бива заклеймена, като „лека“. А един изневеряващ мъж задължително „не е стока”. Дай да зарежем клишетата, а? И да погледнем на ситуацията от малко: по-различен ъгъл. Да кажем, че мъжът не просто си е хванал любовница, а е открил любовта на живота си. Какво следва? Ами следва война, в която не е ясно коя ще го спечели в крайна сметка. Ако продължаваме да разсъждаваме с любимите ни, удоб­ни клишета, би трябвало да след­ва автоматично, че всички мъже изневеряват и след като „се наиграят“, се връщат в семейното гнездо. Истината обаче е, че има мъже, които се развеждат, като те въобще не са толкова малко, че да влязат в графата „изклю­чението само потвърждава правилото”. Явно някъде по тра­сето на военните действия, в обтегнатата обстановка, някоя от страните допуска генерал­на грешка, която тиква мъжа директно в ръцете на другата. Дай да видим кои са тези грешки и как да ги избегнеш, независимо от коя страна на бариерата си.

ГРЕШКА НОМЕР 1:
Истерията
Съпругата: Имай предвид, че на екрана жените плачат красиво и трогателно, като изглеждат крехки и тооолкова безпомощ­ни. А в действителността крясъците, подутите  очи, счупените чинии и разкривената от бяс физиономия действат по обратния начин – карат мъжа да иска а се махне час по-скоро от този кошмар.

Любовницата: Много добре си знаеш, че ти е рано за прояви на истерия, защото: 1. Сама беше наясно от началото какво те чака и 2. Той се е нагледал на дра­ми вкъщи, така че онова, от което има нужда, е тих, люб­веобилен пристан на спокой­ствие, а не поредното „шоу“. Запиши се на кикбокс или плачи на рамото на приятелка, но не си изпускай нервите пред него.

ГРЕШКА НОМЕР: 2
Чувството на вина
Съпругата: Естествено, че за всичко е виновен той! Ако беше здравомислещ човек, нямаше да прецака 5 години брак така. Нека сега да му е кофти! И ти няма да му улесниш живо­та, напротив: всеки миг ще му натякваш как е загърбил хуба­вите ви моменти, клетвите, които ти е дал пред Господ, и родата до 9-о коляно, как е пре­дал собствените си деца… Така хубаво ще го подредиш, че в един момент нищо чудно да си признае, че е виновен не само за това, че те изоставя, но и за глобалното затопляне, светов­ната конспирация срещу здра­вето и убийството на Илия Павлов! А сега успокой топката. Дори да успееш да го задър­жиш, за какво, по дяволите, ти е такъв шизофреник до теб?!

Любовницата: Ти се опит­ваш да му извадиш душата с памук. Непрестанното мрънкане как ти липсва, колко ти е самотно по празниците и т.н. има за цел да извика у него чув­ство за вина, но я се замисли добре. Ти беше наясно, че се хва­щаш с обвързан мъж, което означава, че вината за ситуаци­ята е и твоя. Освен това той винаги ще се чувства по-вино­вен пред изоставеното семей­ство, отколкото пред теб. Като рано или късно ще стиг­не до заключението: „Значи вкъ­щи не ми мрънкаха толкова вре­ме, а тук от началото се поч­ва!“ И ако жена му е достатъч­но добър дипломат, за да не го обвинява, а напротив – да му покаже съжаление и разбиране, познай какво ще последва.

ГРЕШКА НОМЕР: 3
Желанието за тотален контрол
И съпругата, и любовни­цата: Ровенето в джобове­те, телефона и лаптопа му, търсенето на следи от чужд парфюм, опитът за изкопчване на информация от прияте­ли и съседи, проверките в офи­са… всичко това няма да го вър­же за полата ти, напротив, ще го накара да се бори с нокти и зъби за свободата си. Освен това нали не си забравила, че който търси, винаги намира.

ГРЕШКА НОМЕР: 4
Намесването на децата
Съпругата: Ясно е, че искаш да го задържиш на всяка цена. И би използвала всички средства за тава, включително децата. Лошото е, че дори да успееш да го навиеш да остане, ако той не те обича вече, няма да успее­те да залепите счупеното и да сте щастливи. А децата, кои­то растат в нещастни бра­кове, израстват с множество комплекси.

Любовницата: Не го ревнувай от децата му, защото това е битка, която ще изгубиш. А и де факто вие не сте конкуренция, защото в сърцето му има място и за теб, и за тях. Нито едно дете на тоя свят не е успяло да задържи един мъж при майка му, ако той не е щастлив с нея. Временно – да, но не и завинаги. Това е положението, така че спри да си вкарващ безсмислени, аматьорски автоголове.

Според статистиката за последната петилетка у нас е имало бум на разводите през 2007-а. Като изключим въпросната година, разводите са устойчив брой (гравитиращ около 14 000), като през миналата година те падат чувствително до 11 662. Това би била една похвална тенденция, ако го нямаше факта, че за същия 5-годишен период броят на сключените бракове непрекъснато намалява, за да се стигне от 33 501 през 2005-а до 25 923 през 2009-а по данни на НСИ.

 

Добре дошла в гузните мисли на „другата жена”!

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар