Ръководство за отглеждане на хомо сапиенс от мъжки пол

В епичната битка с невръстния неандерталец, дебнещ зад привидно разумната фасада на мъжа до теб, имаш нужда от знания, търпение и… безжалостна воля за манипулация.

ВАКАНЦИЯТА…

Има шепа блажни двойки, които са постигнали консенсус относно речниковото значение на думата „забавление“. За останалите съвместното ходене на море, на ски, на екскурзия или на пикник е вид окопна война, за която хабиш целия си отпуск. Ами сега?

На море:

Две понятия напълно се изпаряват от ума му на плажа: „слънцезащитен продукт“ и „хигиена“. Пред смаяния ти поглед той си поръчва пържена цаца от най-близкото капанче, макар да е очевидно, че мазнината, с която готвят, им е останала от миналия сезон. Системно забравя да си изпере банските, в резултат на което предприемчиви колонии водорасли заживяват там. И най-страшното – той се заблуждава, че мъжете не плачат и не изгарят на слънце. Случват се и двете неща, само че в обратен ред. След като в продължение на два дни е отказвал да те допусне до себе си с „онова мазно нещо, с което се плескаш“, приятелят ти слънчасва и си докарва изгаряне първа степен. Всичко го боли, кисел е и плановете ти да танцувате край морето по цели нощи корабокрушират във вълни от дефламол и пантенол. На всичкото отгоре трябва да му съчувстваш, че е твърдоглав дивак. Решението? Излизаш да се забавляваш сама, след като му заявиш, че просто не можеш да го гледаш как страда.

На планина:

Внимание! Опасност от лавини, свлачища и свръхамбициозни мъже. Как е възможно същият човек, който не мърда от канапето в хола и се тъпче с чипс, да се преобразява в неуморим катерач при първата глътка планински въздух!? От речника му се изтриват думите „почивка“ и „далеч“. Една проста разходка внезапно се трансформира в 6-часов поход, а той – в смазващо трамбоване, чийто край се обявява, когато планината просто свърши и не може да се продължи по-нагоре без помощта на техника от НАСА. Какво да правиш? Симулирай припадък. Нищо друго не помага.

НА риба: Ако си се обвързала с мъж, който е в състояние да стои неподвижно 7 часа, взрян в мътен водоем и стиснал пръчка, от която виси въженце, имаш 3 избора: сменяш мъжа (защото той НЯМА да замени безсмислената смърт на дребни водни обитатели за повече време, прекарано с теб); отиваш на дълъг масаж и после на маникюр и педикюр, докато му мине пристъпът; развиваш стокхолмски синдром психическо състояние, при което заложниците се привързват към човека, който ги държи в плен).

Ръководство за отглеждане на хомо сапиенс от мъжки пол – У ДОМА

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар