Топ съвети за здрава коса

Косата иска специални грижи

Всяка дама мечтае да има здрава и блестяща коса, но понякога я увреждаме несъзнателно.

Ето и най-важните съвети, които ви гарантират здрава коса:

1. Подстригване
Често пъти подстригването се подценява. При все, че то не е гаранция, че косата ви ще бъде здрава гарантира добрия външен вид на косата – без накъсване и цъфтежи.
Макар мнозина да си мислят, че това е начинът, който кара косата да расте по-бързо, се заблуждават, но пък за сметка на това изчиствате косъма от излишните краища.

Косата иска специални грижи

Косата иска специални грижи

2. Адекватен хранителен режим
Ежедневното меню е от особена важност не само за здравето ви, а и за здравето на косата.
Често пъти дамите се подлагат на диети, бедни на желязо, която води до сериозен косопад. Ако не консумирате достатъчно яйца, месо, зърнени продукти, бобени растения или грах, желязото в кръвта ви намалява и това води до загубата на коса.
Пресните плодове и зеленчуци трябва да се превърнат в неизменна част от вашето меню, тъй като съдържащия се в тях витамин С помага за по-лесното усвояване на желязото от организма.
3. Не прекалявайте с боядисването и пресите
Прекаленото или некачественото третиране на косата може да я увреди сериозно. Трябва да знаете, че кожата на скалпа е изключително чувствителна и може да се подуе или да се възпали дори от едно боядисване.
Много дами все още изсветляват косите си с перхидрол, но прекаленото му използване ги изтънява и води до накъсването им, пише ezine.bg.
ИСКАТЕ ЛИ ДА СТЕ КРАСИВИ И ЗДРАВИ?
ЕТО ТУК МОЖЕ ДА ОТКРИЕТЕ ВСИЧКИ ПРОДУКТИ ЗА ТОВА!>
vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар