7те чудеса в света на красотата

Успяхме да надникнем пред и зад кулисите на дефилетата, водени от изконното желание да открием най-добрите тенденции за грим, коса и маникюр.

Червени устни
Действай бавно и внимателно. Очертай прецизно контура и попълни леко отвътре с добре подострен червен молив. Постави червилото директно или с помощта на малка плоска четка, като внимаваш да не излезеш от очертанията на устните.

Малък трик: След като подостриш молива, го притисни леко с връхчето към пръста си, за да не се счупи, докато рисуваш.

Касис и шоколад върху клепачите
Можеш да използваш тези цветове индивидуално или да ги смесиш с помощта на кръгла четка от естествен косъм и едва тогава да започнеш нанасянето върху клепачите. Спиралата за обем в лилаво е перфектният завършващ акцент на този грим.

Малък трик: За естествена дълбочина на погледа избери матово кафяво. Докосни сенките с безименния пръст и потупай леко върху подвижния к клепач. Спиралата нанеси също само отгоре.

Цвят слива по ноктите
Безспорно тъмните цветове изискват точна ръка и перфект­но подготвени нокти. Те трябва да са къси, с леко заоблена форма, следваща естествената извивка в края на пръста. Сочен касис, зряла вишна и сладка слива са сред най-актуалните цветове за февруари.

 

 

Естествено излъчване
Много е важно да подбереш правилно фон дьо тена, защото той е ключът към желания резултат. Освен че тряб­ва цветът му да съвпада с този на кожата, е добре текстурата му да е флуидна, а формулата да съдържа нату­рални антиоксидантни, овлажняващи и матиращи съставки като хлорофил, бял чай и оризова пудра.

Малък трик: За да не стои тенът прекалено равен, смеси с дебела пухкава четка всички нюанси от многоцветната блестяща пудра и мини леко по изпъкналите части на лицето.

Стил ала Бриджит Бардо
Основният акцент тук, разбира се, са ти­пичните, подчертани с плътна черна линия очи. Препоръчително е да работиш с течна очна линия, за да се получи равен и наситен контур. Можеш да сложиш и плътна лента изкуствени мигли, което ще направи погледа още по-зашеметяващ.

 

 

Кестеняво русо
Докато се двоумиш кой от двата цвята ще ти подхожда повече, сти­листите решиха дилемата с размах, като ги миксираха. Ето как актуал­ният за есенния гардероб топъл цвят Camel се озова и върху косите на моделите.

Малък трик: Боята изсушава косата, а това често води до оплитане. След всяко измиване нанасяй подхранващ серум в краищата, за да предотвратиш оплитането и късането.

Опашки
Женствени, стилни, секси, слад­ки или закачливи – опашките са сред хитовете на сезона. Освен че изглеждат страхотно, ще ти спестят и доста нерви заради капризите, които всеки път проявява косата, когато навън е ветровито и дъждовно.

Малък трик: За да стои опашката гладка и добре прибрана, нанеси малко стилизиращ гел върху дланите и прокарай по събраната коса, среши хубаво и вържи ластик.

Нашия фаворит
Леко тупираната, небрежно разрошена и събрана ниско отзад опашка е чудесна, защото е достатъчно стилна, без да е прекалено претенциозна. Най-хубавото е, че би стояла еднакво добре както зад бюрото в офиса, така и зад чаша­та с вино в бара или с чай в планината.

 

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар