Различните видове лифтинг

Днес, за да се чувства човек добре в обще­ството, като чели основното изискване е да бъде млад. Или поне да изглежда та­къв. Без значение дали е воден от модна тенденция, или от страх от старостта, всеки има своя причина да прибегне до лифтинга. Преди обаче да направите финалната крачка, застраховайте се, че сте задали всички въпроси и сте събрали цялата ви нужна информация.

Лифтингът има за цел да изглади или възвърне тонуса на отпуснатите муску­ли на лицето. Белезите на възрастта се отразяват най-напред и най-значително върху него – появяват се бръчки върху челото, мимически бразди, падащи клепачи, бръчки „пачи крак“ или още двойна брадичка.

Корекцията на мускулно-кожното отпускане е основната функция на лифтинга. Обикновено средната въз­раст за практикуване на тази интер­венция е 50 години.

Какви разновидности съществуват?
Практикуват се 3 вида лифтинг: вратнолицев, фронтален (в областта на чело­то) и в зоната на слепоочията.

Вратнолицев – препоръчва се при уви­снали бузи и изпъкналост на външна­та част на кожните мускули на врата, отговорни за вертикалните бръчки на шията. Интервенцията се извършва със засилена локална упойка или с пълна упойка по желание на пациента. Тя про­дължава средно два часа и налага според извършените корекции от два до четири дена престой в болницата. Операцията започва с разрез в косата на нивото на слепоочията, минава през ухото и зао­бикаля тила. След това кожата се отлепя напред към лицето и шията.

Постоперативните особености се из­разяват в няколко синини, подуване и опъване на кожата, които изчезват до един месец. Конците се снемат две седмици след операцията. В повечето случаи шевовете и белезите остават скрити в косата, освен тези, които са в областта на ухото. Те изчезват с времето (от 6 месеца до 1 година). Запазването на резултата зависи от използваната техника, от качеството на кожата и грижите, които са полагани за нея.

Фронтален – той освежава лицето и омекотява чертите му. Премахва стро­гостта на излъчването, което се дължи на вертикалните бръчки между веждите и хоризонталните на челото. Интер­венцията се практикува на по-ранна възраст от тази при вратнолицевия лифтинг – около 35-40- годишна възраст, когато челото започва да се сбръчква. Операцията се извършва с по-силна локална упойка или с цялостна анес­тезия (отново по молба на пациента). Продължава средно 1 час и налага 24-часова хоспитализация.

Разрезът минава в косата на нивото на челото – когато цели издължаването на прекалено късо чело или на границата на косата и челото, ако то е достатъч­но високо. Кожата се издърпва назад. Фибрите на мускулите на челото и на тези между веждите се премахват. Този способ намалява силата на мускулите и предотвратява бръчките да се появят отново, като същевременно не затруднява движенията на челото. Кожата в тази област се изпъва, а излишъкът от нея се отстранява. Белегът остава скрит в косата. Отоците и синините изчезват бързо.

Внимание! Ако се притеснявате от интервенцията, винаги можете да прибегнете до инжектиране на ботокс – временно ще изтриете бръчките си.

Този метод обаче изисква практикуване на всеки 6 месеца.

В зоната на слепоочията – той е изклю­чително успешен при бръчки тип „пачи крак“, такива във външните краища на очите, както и в зоната на скулите. Из­вършва се при засилена локална упойка, или при цялостна, продължава около час и налага 24-часова хоспитализация. Разрезът се прави в областта на косата при слепоочията или на границата между кожа­та и косата, ако тя е оредяваща. Кожата се изпъва, а излишъкът се изрязва. Поставя се притискаща лепенка, която след 24 часа се заменя с лека превръзка. Конците се свалят между 10-ия и 15-ия ден.

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар