Липоаспирация

Липосукцията, по-общо наричана липоаспирация или липоскулптура, е една от най-често практикувани операции в света. Тя се изразява в коригиране на тялото, от което се изсмукват локализираните в различните му части мастни клетки. Извършва се с помощта на тръбички, поставени в кожата след малки разрези. Практикува се най-често в областта на бричовете, ханша, задни­те части и коремната област.

Ако резултатът чес­то е невероятен – видимо по-фин и строен силует и та­лия (в някои случаи до 2 размера на об­леклото), е важно да бъде уточнено, че хирургическата интервенция няма същия ефект при различните типове целулит. Следова­телно съществува риск „портокало­вата кожа“ да се появи отново след операцията. Спе­циалистите често съветват прилагане на липоаспирация в случаи на дъл­готрайно затлъс­тяване, свързано с мастен целулит на определени места, в които обаче ко­жата е още стег­ната и еластична. Обратно – проце­дурата няма да има ефект при инфилтриран целулит или такъв на фибрите, тъй като обикновено тогава кожата е отпусната. Дори в случай на мастен целулит обаче се оказва, че само 2/3 от пациентките твърдят, че целулитът им е намалял видимо.

Вторични ефекти, които не са за пренебрегване

Този тип интервенции не минават, без да оставят следи. На първо място са малките белези, дължащи се на разрезите, които въпреки че с времето избледняват, не из­чезват напълно. Освен това се налага носене на специални дрехи (ден и нощ) около месец, за да се намалят отоците, което може да предизви­ка дискомфорт. И не на последно място – остават синини, които изчезват след около 3 седмици, а подутините – след около 2 месеца. Болезнено е. Трябва да знаете също така, че спортове като тенис на корт и баскет­бол, както и излагане на слънце, са забранени 1 месец след интервен­цията.

Въпреки че е възможно постигането на види­ми и трайни резултати, както по отношение на силуета, така и на целулитните депа, силно се препоръчва след операцията да избяг­вате допускането на значителни промени в теглото си и подла­гането на драстични диети.

Липоаспирацията се извършва или с локална упойка (за не толкова значителните интервенции) или с пълна анестезия, когато има няколко области за третиране.
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар