Повече за боядисването

Тотална смяна на визията, нюансиране, кичу­ри, изсветляване… по отношение на тонал­ността изборът ни е богат. Също така много от нас предпочитат да се боядисват в до­машни условия. Ето няколко идеи, които ще ни помогнат да получим същия ефект, какъвто би постигнал и най-опитният коафьор.

За да запазим цвета
При боядисване косата често се изсуша­ва и с времето загубва блясъка и гъвка­востта си. Ето защо веднага след смяна на цвета трябва да смените обикновения шампоан със специално предназначен за третирана коса. „Tой не само ще фиксира цвета и няма да позволи бързото му отмиване, но и ще подхрани косъма.

За да предпазим косата
Морето и басейнът са вредни за боядисаната коса. Солта, която съдържа морето, я изсушава, а в хлорът й придава неприятен зеленикав оттенък. Най-подходящо е да извършите манипулацията след летните почивки, още повече че силното слънцето също се отра­зява негативно, тъй като разтваря пигментите. Избягвайте и къната – тя формира слой по цялата дължина на косъма и не позволява „цветът да хване“, ако решите впоследствие да се боядисате.

Цъфналите краища могат да се възстановят – Заблуда
За съжаление, каквито и продукти да използва­йте, това няма да ви помогне да премахнете цъфтежа. Той се появява вследствие на продължи­телно третиране на косъма или изсушаването му. Единс­твеният начин да се справите с проблема е да намалите косата си с няколко сантиметра.

Лимоновият сок придава блясък на косата – Истина
Aнтиваровиков, лимоновият сок осигурява лъскавина на косъма и го защитава от цъфтеж. В същото време той има голяма киселинност, ето защо можете да го замените с няколко капки ябълков оцет, разтворени във водата при изплакване.

 

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар