Знаете ли кои са най-често срещаните проблеми при интимната близост?

Психолозите твърдят, че секс без връзка може, но връзка без секс – не. Защото сексът е спойката в двойката, естествената проява на любовта, физиологична необ-ходимост. Но понякога в съвместния живот, особено когато партньорите са заедно от по-дълго време, нещата в тази сфера не вървят гладко.

ОТ притеснение рядко се осмеляваме да говорим за онова, което куца в интимността на брачното ни ложе: липсата на сексуално желание, задръжките, убиващи удоволствието, провалите, провокиращи комплекси и разочарования… И все пак решаването на трудностите започва с поставянето им на дневен ред.

Това са най-честите проблеми:

loveФантазирате за горещи страсти с друга

Това се случва на всеки човек, ако не постоянно, то поне от време на време, но истината е, че почти никой не го признава. Повечето хора се чувстват виновни заради този блян и го приемат едва ли не като измяна на интимния партньор, макар че той несъмнено си позволява същите фантазии.

Не се винете, без да има защо

Сигурно ви се е случвало, докато правите секс с партньора/партньорката, да си представяте например, че сте в обятията на някоя филмова или друга звезда. Нямате основание да се червите! Тези въображаеми картини само разпалват либидото, засилват удоволствието и помагат на оргазма. Така че не се отказвайте от тях! Но един полезен съвет: в никакъв случай не ги споделяйте с половинката си, запазете ги само за себе си. Това откровение би могло да го/я нарани.

Ако обичате партньора/партньорката си, фантазията за секс с известна личност или с непознат/а, не е предателство, освен ако не смятате да го направите и в реалния живот.

Изобщо не правите секс

Загубата на сексуално желание често е следствие на депресия или силен стрес. Освен в случаите, когато между двамата партньори застане трети.

Но ако заспалото либидо се дължи на стресова ситуация в живота, е добре да се направи консултация с психолог.

Много мъже отказват секс, когато се страхуват от провал (особено ако вече са имали проблем). Те се боят, че може да не успеят да задоволят партньорката си. Това не означава, че не я желаят, не, те се притесняват да не я разочароват. И за да не се изложи един мъж, може да предпочете изобщо да не прави секс. Премълчава унизителните обяснения и избягва всякаква проява на интимност.

В същото бреме жената си мисли, че Вече не е обичана и желана. Ако продължавате да се обичате, но в леглото си обръщате гръб, наложително е да обсъдите заедно този проблем. Съберете кураж и признайте: „Нямам желание в този момент.“ И обяснете защо, като подчертаете, че чувствата ви са непроменени. Стига да е така наистина.

Понякога рутината е в основата на угасналото сексуално желание. Разнообразете интимния си живот, опитайте нови изживявания и пози. Импровизирайте и правете секс на нови места. Леглото не е единственото подходящо кътче за любов. Опитайте в колата, сред природата, в офиса, в кухнята, в банята – навсякъде, където ви хрумне. Изненадвайте другия!

Мъжът има проблеми с ерекцията

По време на предварителната любовна игра пенисът му започва да се втвърдява, но не постига ерекция докрай и скоро я губи изцяло. Това прави невъзможен сексуалният контакт с проникване. Провалите в леглото често са резултат от стреса на ежедневието: проблеми в работата или други неприятности. Толкова малко трябва на мъжа, за да получи еректилни смущения. Но жената може да му помогне. При сексуален провал мъжът страда повече от партньорката си. Мъжкото му его е силно наранено. Завладяват го страховете му и колкото повече мисли за това, толкова по-сигурно е, че следващия път ще се провали отново – така се озовава в един омагьосан кръг. Няма място за упреци или гласно изразени съжаления. Разочароването е разбираемо, но не бива да бъде показано пред партньора. Той и без това е достатъчно разстроен. А негативното отношение само ще влоши нещата и ще задълбочи кризата. Провалилият се в секса мъж ще повярва, че е лош любовник, което ще се отрази зле на самочувствието.

Ако жената покаже разбиране и обич, ще му помогне да преодолее проблемите. Тя трябва да го увери, че нищо фатално не се е случило, както и да му каже, че го обича. Пък и съществуват толкова много други начини за доставяне на наслада: стимулиране с ръка, орален секс, вибратор… Оралният секс е чудесно средство за постигане на оргазъм. Когато партньорът осъзнае, че половинката му може да изживее екстаз не само чрез директно проникване, ще бъде по-спокоен. Така ще спре да се бои от евентуален провал и нещата ще потръгнат в желаната посока.

Ако несполуките се повтарят месеци наред, значи е необходима консултация със специалист. При трайна загуба на ерекция не е изключено причината да е някое сериозно заболяване, например диабет.

Гафове в леглото? Кой ги е нямал…

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар