Не изхвърляйте портокаловите кори! Вижте защо!

Когато правим сок, плодови салати или когато просто похапваме портокали, всички ние имаме навика да изхвърляме обелките му. Но това е грешка, защото най-полезните хранителни съставки на портокалите се намират в кората им.  Вижте как да ги използвате!

portokalovi koriСрещу комари

Портокаловите кори съдържат естествени киселини, които прогонват комарите, мухите и други насекоми. Те са чудесен натурален и екологичен репелент.

Избелват зъбите

За да направите това, търкайте зъбите си с вътрешната част на кората. Друг плюс: намаляват зъбната чувствителност.

Ароматизатор за дома

Можете да използвате портокаловите обелки, за да ароматизирате приятно жилището си. Направете следната смес: сантал, канела и сушени портокалови кори и домът ви ще заухае фантастично. Така ще имате естествен, евтин и екологичен ароматизатор.

Чудесно почистващо средство

За да заблести мръсната мивка, използвайте вътрешната страна на портокалова обелка. Можете да използвате също и етерично масло от портокал. То действа като естествено почистващо средство за всякакви повърхности.

За тор

Богати на азот, портокаловите кори са идеален тор. Те са изключително богати на хранителни вещества и обогатяват хумуса на почвата. Но не прекалявайте с количеството, тъй като повишеното ниво на азот може да предизвика обратния ефект.

Като подправка

Портокаловите кори се използват в кулинарията, за да придадат леко кисел вкус на ястията или на десертите.

Избелват кожата

Витамин С, който се съдържа в портокаловите кори, е естествен избелващ агент. Търкайте кожата си с вътрешността на портокаловата обелка или използвайте етерично масло от портокал. Това помага да изсветлите тена си, да се справите с кафявите петна, да почистите порите и да предпазите кожата си от UV лъчите.

6 много важни ползи от портокаловия сок!

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар