Какви грешки допускат хората, които тръгват на път?

Някои неща ще ви се сторят глупави, с други няма да се съгласите. Но не е лошо да имате списък с типичните грешки, които човек може да направи в ролята на турист. Така следващото ви пътуване ще е по-безоблачно.

turistiteВЕЩИТЕ: повечето хора се връщат с няколко необличани дрехи. Съвет: не прекалявайте с количеството – така хем ще носите по-лесно багажа си, хем ще импровизирате!

ПОКУПКИТЕ: човек все си казва: ще мина пак край този магазин. Това обикновено не се случва, така че, ако нещо много ви хареса, направо го купете, за да не съжалявате.

РОУМИНГЪТ: погрижете се навреме, защото когато стигнете на чужда земя, ще е късно.

КАПАЧКАТА НА ШАМПОАНА: звучи глуповато, но си помислете какво неудобство ще ви създаде разлелият се из целия багаж шампоан!

ВАЛУТАТА: ако тръгнете към града без някоя друга местна банкнота, това може да ви създаде неудобства. Най-добре се подгответе преди заминаването или обменете поне част от парите още на летището.

МЕСТНАТА ХРАНА: става дума за онези вкуснички неща, които се предлагат по улиците, но обикновено ги подминаваме. Да, нормално е да се притесняваме да не се натровим, но пък да отидем например в Тайланд и да не опитаме какво хапват местните? Решението е просто: ако видите опашка, значи мястото заслужава доверие.

ПЪТЕВОДИТЕЛЯТ: да си съставяте маршрут само според пътеводителя може да се окаже доста скучно и с твърде много други посетители. Бъдете по-спонтанни! Иначе, унесени в гоненето на забележителности по списък, няма да усетите, как отпускът ви е свършил. Оставете си време да помързелувате и да се насладите на хората, атмосферата и… залезите.

СНИМАНЕТО: огромното желание да запечатате всяка улица, статуя или любопитно ястие може да ви лиши от удоволствието от пътуването. По-добре запомняйте интересното. И 300 снимки няма да ви заменят впечатленията от пътуването.

КРЕДИТНАТА КАРТА: ако направите грешката да теглите налични от кредитната си карта, ще ви таксуват с голяма такса и курсът съвсем няма да ви хареса.

ИНФОРМАЦИЯТА: всичко за хотела – адреси и телефонни номера, е на телефона или компютъра ви? А сега просто си представете, че електрониката може да ви подведе. Добрата стара разпечатка не заема много място.

 

Почивката на къмпинг – голямо забавление!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар