По-плосък корем само с няколко упражнения!

Коя е тайната на невероятния плосък корем? Разбира се, че упражненията!

plosak koremПредставяме ви няколко упражнения, които няма да ви отнемат много време, но трябва да правите редовно и ще се радвате на добри резултати.

Ако искате да имате удобство при правенето на упражненията, е добре да имате лежанка вкъщи. Така ще можете да правите коремни преси по всяко време, в което имате няколко минути свободни. Най-важните упражнения за стягане на мускулите на корема са коремните преси. Започнете да ги правите  по няколко пъти в началото и увеличавайте броя им, според това какви са възможностите ви. Не се претоварвайте веднага, защото ще получите мускулна треска и това ще затрудни тренировките ви.

В началото е добре да посетите фитнес зала, където да поработите с инструктор, за да видите какви правила е добре да спазвате.

Ние ви препоръчваме тези няколко упражнения:

  1. Легнете на пода по гръб с изпънати крака. Сложете ръцете на тила и свийте краката в коленете, докато усетите напрежение в коремната мускулатура.
  2. Легнете на пода по гръб с изпънати крака и ръце на тила. Повдигнете торса и краката, свити в коленете едновременно, така че да усещате напрежение в коремните мускули.
  3. Легнете на пода по гръб с ръце встрани до тялото и изпънати крака. Повдигнете краката, колкото може по-високо без да ги свивате.
  4. Начално положение – легнете на земята по корем и повдигнете тялото си във въздуха, подпирайки се на ръцете (ръцете са сгънати в лактите) и палците на краката. Тялото трябва да бъде изправено без да отпускате бедрата. Стегнете коремните мускули и пренесете тежестта на тялото на дясната си страна, така че да можете да изпънате напред лявата си ръка. Останете в това положение 10 секунди. Бавно върнете лявата си ръка обратно и повторете упражнението с дясната си ръка.

5 причини да клякаме всеки ден и 3 упражнения

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар