5-те често срещани страха на първа среща (в които няма грам смисъл)!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

1. „Не изглеждам достатъчно добре.“

Иска ни се да кажем, че вътрешната красота е онова, което има значение, но… „По дрехите посрещат, а по ума изпращат“ – далеч преди кон­статацията на Мадона, че живеем в материал­ни времена, българският народ си го е казал ясно, кратко и точно: външният вид също е важен. Защото създава първото впечатление. И след като си прекарала поне час и половина в тъкмене за срещата, със сигурност си дала най-добро­то от себе си във въпросния раздел. Все още не си убедена, че това е така? Ами, спри да се гле­даш изпитателно в огледалото! Защото за раз­лика от отражението ти, лицето ти „на живо“ изглежда хиляди пъти по-добре, докато се смееш, когато се учудваш на нещо, когато си заинтригу­вана от нещо или докато разясняваш тема, коя­то особено ти е по душа. Повярвай, така е!

2. „Той ще разбере, че съм тъпа.“
Убедена си, че срещата ти ще иска да си говорите за съвременни узбекистански арттечения, за индекса Дау Джоунс и за скандинавско кино от втората половина на XX век, а ти ще излезеш пълна глупачка? Втори въпрос: извинявай, а ти къде успя да откриеш този етщклопедист – вид, изтрит дори от Червената книга? Иронията настрана, дори да излезеш на среща с мъж, който има много знания в области, които за теб са terra incognita, какво от това?! Човек не може да знае всичко. Освен това, ако той наистина се интересува от теб, ще насочи разговора натам, накъде­то и ти ще можеш да вземеш участие. Не го прави? За бога, не си мисли, че е проява на добро възпитание да се усмихваш и да кимаш с глава цяла вечер, ако ядрената физика не те вълнува. Просто смени темата.

3. „Винаги гълтам бастуна, ако съм заин­тригувана.“

Да, съдбата определено има чув­ство за хумор. Защото, ако има качество, което се котира 100% на пазара на връзките, то това е самоувереността. И точно тя се изпарява в мига, в който си пад­нем по някого: докато сме в него­вата компания, започваме да се запъваме, да се смеем неестест­вено високо, да бутаме солници и кафета и въобще ставаме свое антикопие – несръчно, несъобразително и неадекватно. В мига, в който усетиш началото на тази метаморфоза, си припомни след­ното. Независимо дали го показ­ва, или не, другата страна също се притеснява малко или повече. Всички го правим, когато се запоз­наваме с нови хора и ни предстои да им направим първото най- важно впечатление. Без значение дали става дума за запознанство по бизнес линия, на парти, с при­ятел на приятел, с родителите на приятелите ти, какво остава за супер деликатния момент, кога­то се запознаваме с потенциална половинка… Просто някои от нас са се научили да се окопитват от смущението по-бързо – впрочем това е навик, който се възпита­ва, точно като умението да флир­туваш или да говориш пред ауди­тория например.

4. „Изгубила съм тренинг.“
Може би си прекратила дълга връз­ка или брак и си близала рани и си събирала сърцето си доста дъл­го време. Уви, на всеки се случва. А сега, когато си готова да започ­неш отначало, изведнъж устано­вяваш, че си забравила как се кому­никира с личност от другия пол (и която не ти е приятел). И какво от това? Единственото нещо, за което евентуално може да ти се наложи да се извиниш в някакъв момент, ще е точно това – че не си във флирт форма. И сигурна ли си, че трябва да се извиняваш – за това, че за разлика от общата маса, не си… навъртя­ла въпросния километраж? Най- хубавите срещи са спонтанни, без флирт шаблони, знаеш го :)

5. „Ами ако ми се размаже червилото?“


Или ти се завре нещо между зъби­те. Или дъхът ти е кофти. Или се изпотиш. И кой знае още какво. Всичко това са безпочвени страхо­ве – чифт дъвки и парфюм, както и храни без чесън и лук са напълно достатъчни за елиминацията им. И най-важното – ако някой прие­ме дреболия от сорта за аргумент, достоен да те отпише, по-добре го отпиши първа ти.

Вижте още 9 факта за срещите

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар