Как да се гримираме, ако носим очила? Вижте тънкостите!

Да използваме сенки или очна линия не е грешно, но трябва да се съобразите с това кои са позволените цветове и кои са забранени.

grim o4ilaТова са въпроси, които вероятно са си задавали много жени, на които се налага да носят в ежедневието си очила. Най-лесният вариант е тотално отхвърляне на грима. Което всъщност не е правилното решение. Очите могат да бъдат красиво гримирани и зад очилата, правила. Тънкостта в случая е да се съобразите с вида на коригиращите зрението стъкла и да компенсирате оптическото уголемяване или смаляване на очите зад тях с помощта на молив, сенки, очна линия или спирала. Целта е очите да изглеждат нито твърде малки, нито прекалено огромни зад очилата, за да „стоят“ естествено, а не като в анимационен филм.

При късогледство

Ако обичате да носите грим, но по една или друга причина се е наложило да сложите очила, то не бързайте да се отказвате от декоративната козметика. На първо място – когато поръчвате очилата си, изберете антирефлексни стъкла. Те са напълно прозрачни, имат покритие срещу отблясъците и зад тях окото изглежда нормално. Но стъклата, които се използват при късогледство, имат способността да правят очите оптически по-малки. За да коригирате този недостатък, използвайте очна линия или молив, с които визуално да разширите контура. Не се страхувайте, че ще изглеждате неестествено. Зад очилата те ще имат нормална големина. Не пропускайте и спиралата, която още повече ще „отвори“ очите. Тъмните сенки обаче са забранени, тъй като визуално свиват контура и очите изглеждат по-малки зад стъклата.

При далекогледство

Очилата в този случай уголемяват очите. Проблемът е, че зад такива стъкла се вижда всеки дефект. Затова гримът трябва да бъде нанесен съвършено. Дребните изкривявания се забелязват веднага. Затова е по-добре да оставите настрана очната линия, особено ако не сте убедена в сигурността на ръката си. По-добре оформете контура със сенки – например с опушен грим. Така няма опасност да направите грешка. Другата хитрост е да очертаете контура на клепача с молив, но не рисувайки линия, а чрез малки точици. След като ги нанесете, минете върху тях с апликатор, който да ги слее и образува линия. Задължително прелейте нюанса към клепача. Преди да поставите спиралата на миглите, напудрете леко ресниците. Така те няма да се слепят, а слепените кичурчета зад такива очила не изглеждат красиво.

Общи правила

Избягвайте сенките с бляскави частици, тъй като не стоят естествено зад стъклата.

Матовите са неподходящи при късогледство, тъй като намаляват размера на окото.

Когато нанасяте грима, то внимавайте да не излизате извън рамката на очилата, за да не получите т.нар. „панда“ ефект.

Ако носите цветни рамки, то задължително съгласувайте тоновете. Не е добра идея например да използвате лилави сенки, ако рамките са оранжеви. Когато не знаете какво да направите или се страхувате от грешки, а искате да изглеждате привлекателно, то е напълно достатъчно да подсилите контура на очите с черен молив и спирала за миглите.

Ако рамките са прозрачни, метални или черни, имате зелена светлина за всички цветове. С едно малко, но важно условие – гримът трябва да пасва на цвета на очите и тена на лицето.

Не прекалявайте с подчертаването на веждите. Може да им дадете форма и с по-светъл молив – в бежово например. Ако все пак направите грешка, внимателно „изтрийте“ сбърканото място с помощта на клечка за почистване на уши или памучен тампон, които леко сте напоили в дегримьор, след което поправете.

10 съвета как да изглеждате красива без грим

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар