Седем идеи как да избягате от скуката

Част 1

Внесете цвят в дома си

skuka2Ако ви се струва неподходящо време за ремонт, макар че боядисването през пролетта е по-евтино, сменете само пердетата или калъфите на мебелите. Не е нужно да ги изхвърляте, ако са още добре запазени, просто ги приберете в шкафа, докато ви доскучаят новите. Изберете ярки, свежи тонове за тях, например жълто, оранжево и зелено.

Не ви се занимава с промяна на интериора? Тогава внесете само малък детайл, за да избягате от унинието и стаята да „светне“. Сложете на масата красива купа с пресни плодове в слънчеви тонове: портокали, ябълки, мандарини, грейпфрут, лимон.

Намерете си нов приятел

Меланхолично настроените трябва да се сприятелят с оптимисти, съветват психолозите. Компания от хора с чувство за хумор може да разведри тъжния приятел. Излизайте заедно, гледайте комедии, организирайте си вечери със забавни игри – освен че са весели, са и полезни за мозъка.

Запишете се на курс по танци

Така не само ще вдигнете настроението си, но и ще поддържате фигурата си в добра форма. Танците и ритмичната музика ви даряват с положителни емоции, запознавате се с нови хора, откривате неочаквани свои умения.

Ако вече сте на „ти“с танците, можете да се запишете на друг курс – по рисуване, грънчарство, шиене, чужд език или пеене, да речем. Разнообразието гони скуката, а изкуството ви обогатява.

Не искате да се захващате с усвояване на нови „територии“? Тогава просто идете на кино, театър, изложба, джаз клуб…

Изпуснете парата

Всички са нервни, лесно избухват, или се разплакват от нищо. Включително и вие? Време е да се разтоварите от напрежението и меланхолията. Има различни начини да изпуснете парата. Някои хора крещят на воля в продължение на 3-5 минути, без гневът им да е насочен конкретно към някого (като героинята на Лайза Минели във филма „Кабаре“), така изливат отрицателната си енергия и после се чувстват по-добре. Други „блъскат“ във фитнеса до премала или удрят крошета по боксовата круша (може да си я сложите и вкъщи и да го съчетаете с викове и ругатни).

Влюбете се отново

Пролетта е тук – време е да ви обземат любовни трепети. Отдайте се на приятни преживявания. Разнообразете секса, този метод със сигурност гони скуката. Всеки ден си записвайте поне три прекрасни мига, които сте изпитали двамата. Нямате толкова? Ами, създайте си ги!

 

Недостигът на желязо води до чувство на умора

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар