Хормоните обуславят напълняването в определени части от тялото

Тялото ни се регулира от хормоните

Хормоните са тези, заради които трупаме излишни килограми в определени части на тялото.

Всички ние знаем, че тялото ни се контролира от хормоните и именно техните нива са отговорни за случващото се с настроението ни, формата на тялото, интимните пориви и фигурата.
В зависимост от това в коя част на тялото ви се трупат мазнините, можете да прецените кой хормон носи отговорност за това.

Тялото ни се регулира от хормоните

Тялото ни се регулира от хормоните

МАЗНИНИ В ОБЛАСТТА НА ГЪРДИТЕ И РЪЦЕТЕ
Натрупването на мазнини в тези области се дължи на занижени нива на хормона тестостерон. За решаването на този проблем е необходимо да включите в менюто си повече протеини и здравословни мазнини, както и да осигурите на организма си достатъчно количество магнезий, цинк и витамин В.

МАЗНИНИ В ОБЛАСТТА НА ХАНША И РАМЕНЕТЕ
Натрупването на мазнини в тези области се дължи на инсулина.
Инсулиновите пикове в кръвта се провокират от захарите и се стига до натрупване на мазнини в ханша или т.нар. любовни дръжки.
Сведете до минимум приема на сладки храни, както и на тези с висок гликемичен индекс. Препоръчително е да увеличите консумацията на протеини и мазни риби. Хранете се често и по малко, за да избегнете възходите и паденията на нивата на кръвната захар.

МАЗНИНИ В ОБЛАСТТА НА БЕДРАТА
Отговорност за мазнините, които са се натрупали в областта на бедрата носи хормонът естроген.
Ако организмът ни страда от разстроен метаболизъм, нивата му остават перманентно високи.
За да помогнете за регулирането на метаболизма си е необходимо да консумирате соя, броколи, фолиева киселина, добавки с вит. В6 и В12.

МАЗНИНИ В ОБЛАСТТА НА КОРЕМА
Хормонът на стреса (кортизол) е отговорен за натрупването на мазнини в областта на корема при мъжете и в областта на бедрата при жените.
За да се избавите от този проблем е необходимо да намалите нивото на стрес, както и да осигурите достатъчно количество магнезий, вит. С и вит. В5 на организма си, пише zajenata.bg.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар