Още невероятни факти за прегръдката

Част 1

  1. Прегръдката помага на жените да бъдат добри майки

hugs-2Чували ли сте понятието „окситоцин“ във връзка с раждането и кърменето? Това е така, защото това вещество не само вдъхновява добри чувства между двойките, но и работи за жените и отношенията им с техните бебета. Окситоцинът помага на майките да се отпуснат, така че кърменето да дойде по-лесно. Той също така дава възможност за сън, дори когато майката има проблеми със съня с новородено в къщата.

  1. Прегръдката намалява социалната тревожност

Окситоцинът вдъхновява позитивното мислене. Той ви помага да имате оптимистичен възглед за света. Което означава, че когато се прегръщате с близки хора, това помага да се чувствате щастливи и да имате положително отношение към хората и живота.

  1. Прегръдката намалява стреса

Очевидно е, нали? Окситоцинът е чудесен натурален хормон, който има толкова много ползи за човешкото тяло. Съвсем естествено е, че всички тези положителни ефекти ще ви освободят от стреса.

  1. Прегръдката понижава риска от сърдечно-съдови заболявания

Мм да, отново окситоцин! Всички предимства, изброени по-горе, означават по-малко стрес, по-малко тревожност, ниско кръвно налягане и малък риск от сърдечно-съдови заболявания!

  1. Прегръщайте сами себе си

Не е задължително прегръдката да бъде между вас и вашия романтичен партньор или който и да е друг човек. Вие можете да прегръщате собствените си рамене! Можете също така да играете с вашите домашни любимци. Можете да вземете топъл душ или да си направите масаж. Чувство за топлина, свързано с някакъв вид докосване е достатъчно, за да се освободи окситоцин в системата ви и да се почувствате добре!

 

 

Защо мъжете напускат жените, които обичат?

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар