10 невероятни факти за прегръдката, които ще ви впечатлят!

Не е тайна, че прегръдката ни кара да се чувстваме добре. Прегръдката между мъж и жена или близки приятели, както и между родители и деца е това, което ни дарява с щастие!

hugs-1Но знаете ли, че всъщност има научна причина за това? Наистина! Прочетете тези невероятни факти за прегръдката.

  1. Прегръдката освобождава окситоцин

Окситоцинът е хормон, който прави всичко, от което да се чувствате добре и ви помага да се свързвате с другите. Окситоцинът е от решаващо значение в акта на прегръдката, както ще видите неговите ползи в списъка по-долу.

  1. Прегръдката стимулира имунната ви система

Когато сте влюбени, вие се чувствате непобедими, което е следствие от отделянето на окситоцин. Този хормон ви кара да се чувствате така сящаш нищо не може да ви нарани, което е невероятна полза! Той също така повишава хормоните, които се борят с инфекциите. Така че, общо взето, се получава засилване на имунната система. Силата на позитивното мислене и чувството, че сте обичани и защитени наистина работи!

  1. Прегръдката облекчава болката

Точно както стимулира имунната ви система, прегръдката и освобождаването на окситоцин ще намали болката. Всеки път, когато врата ви боли, какво правите? Търкате го, нали? Получавате същия ефект, както при прегръдката.

  1. Прегръдката помага да задълбочите отношенията си

Хората често забравят колко ефективно и смислено може да бъде докосването. Когато кариерата ви е толкова стресираща, когато се прибирате и не можете да спрете да мислите за работа, вие оказвате негативно влияние върху вашата връзка. Вместо това, представете си, че се прибирате у дома и прегръщате партньора си. Тази кратка почивка от стреса на ежедневието не само ще ви даде всички други придобивки, изброени до тук, но и ще задълбочи отношенията ви.

  1. Прегръдката може да доведе до повече желание и привличане

Дори не еротично докосване освобождава допамин, хормон, който повишава сексуалното желание. Първата сладка прегръдка или масаж от партньора след дългия ден може да доведе до повишаване на желанието за сексуална близост! Редовната сексуална активност ще засили връзката ви. Също така, сексът е добър за облекчаване на стреса, както и лесен начин за физическа активност.

 

Продължение

 

7 съвети за повече радост и по-малко стрес!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар