Как да запазим грима през летните дни

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Трудно е да се справи с грим през лятото, особено ако е много горещо … като сега! Теорията е, че когато стане твърде горещо, грима може да се изпари с една степен и всичко, което трябва да направите е да го опростите! Но, разбира се, много от нас просто не могат да устоят поставянето на малко фон-дю-тен и пудра, защото нека си го кажем никой не иска да изглежда с неравномерен тен и кожа на петна. И така, как може да се предотврати падането на грима през лятото?

За бърза корекция, можете да използвате попивателна кърпички, за да абсорбирате потта, където я има, без да чистите грим си (NOOO! Acne – 3та стъпка). Това ще гарантира, че всичката излишната мазнина се абсорбира, а това ще ви държи в безопасност за известно време. Опитайте се да не се докосвате твърде много, тъй като очевидно така може да премахнете грима си след известно време.

За да се предотвратите падането на грима, нанесете основа преди грима като вашия лосион за кожа. Това ще заглади гънките по лицето си, а гел формулата ще охлади кожата при контакт, давайки ви хладно и свежо усещане докато се втрива. И разбира се това ще отстрани изпотяването, което може да се появи.

Следващата стъпка е да се постараете фон-дю-тена ви да бъде по-устойчив от обикновено! Вече има нови модели, чиято формула е много лека, но издържа през целия ден, без да се запълват порите ви. След нанасянето на такъв фон-дю-тен може да го покриете с лека пудра, който ще абсорбира потта.

И разбира се, всички трябва да знаят, че средата на лятото не е време да се побъркваме на тема грим. Не забравяйте, че трябва да запазим нещата семпли. Пропуснете крем-сенките за очи, тъй като те склонни да оставят следи в гънките на клепача. Вместо това, опитайте с очна линия в цвят „зехтин” или „милитъри” в основата на миглите. Сложете водоустойчива спирала или просто нанесете малко балсам за устни на вашия миглите, за да ги направите да блестят!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар