Това са съвети само за дамите, които държат на изискания си външен вид!

Ето как да не се състарявате от „мода”!

Част 1

obleklo-2Откажете се от изкуствения тен

Прекарването на дълги часове под лъчите на слънцето временно ще ви придаде загар и младежки вид, но това е най-късият път към преждевременното остаряване на кожата. Ултравиолетовите лъчи са пагубни на клетъчно ниво – те увреждат нишките колаген и кожата бързо губи еластичността си и увисва. Появяват се „старчески петна“ – пигментация, която иска време и пари, за да бъде премахната при козметична процедура. Препоръчва се дори и през зимата върху лицето да се нанася крем със слънцезащитен фактор и подходящ за типа кожа овлажнител.

Не пропускайте и грижата за ръцете, шията и деколтето – стара истина е, че възрастта на жената личи именно по тях.

Внимавайте с грима

Черната очна линия стои по един начин върху клепача на 24-годишната и по съвсем различен – на 44-годишната жена. Драматичният грим определено състарява и привлича вниманието върху бръчките около очите. Когато искате да компенсирате Вида на изтънелите мигли и поотпуснатите клепачи, избягвайте тъмните очни линии за сметка на по-светли тонове с мек молив.

Тъмният молив, очертаващ контура на устните, много тъмният нюанс на червилото, както и тяхната противоположност – прекалено светлите и бляскави цветове, по принцип се смятат за проява на лош вкус и подчертават позавехналата кожа и бръчките около устата. Продължават да са на мода телесните цветове. С четчицата на тониращия гланц първо очертайте устните, а после ги попълнетете. Не излизайте от естествените им очертания и не попълвайте ъгълчетата, за да не изглеждате комично.

Много дами си мислят, че ще изглеждат по-млади, ако се наклепат с фон дьо тен. Не се заблуждавайте: не запълвате малките бръчици, само лицето ви ще изглежда като театрална маска. Неприемливо и некрасиво е ползването на пудра върху зрялата кожа. Използвайте течен коректор, особено ако кожата ви е суха. Нанесете леко на местата, където трябва да изравните тена, след което изравнете по цялото лице.

Твърде начервените скули не само изглеждат зле – те веднага ви лепват етикета на застаряваща кокетка, която си подчертава румените бузки. За естествен вид ползвайте подходящ руж в пастелен цвят за леко нанасяне край линията на косата и челюстите и само малко по-силен цвят – на скулите.

Смешно и неадекватно стоят също прекаленият брокат по лицето и деколтето (освен ако не сте на карнавал) и прекалено силният опушен грим (като на госпожа Адамс). (Животът днес)

 

10 съвета за грим, който ще ви направи да изглеждате по-млада

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар