Това са много интересни митове за тичането!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Всеки знае, че редовното тичане е наистина здравословно за тялото и че ви помага да намалите теглото си.

Но това, което повечето хора не знаят е, че има много митове и заблуди, които се разпространяват. Прочетете за тях, за да разберете кои са.

Само тънките хора могат да тичат

Типът тяло или фигурата на някого не е мярка за издръжливост на човека. Просто защото един човек е слаб, не е гаранция, че той или тя ще бъдат в състояние да се движат по-бързо или повече от един човек, който е по-дебел. Всеки може да работи с подходящо обучение и надзор, всеки може да се наслаждава на ползите от редовното движение.

Спринтът може да увреди коленете ви

Не е вярно. Когато сте в движение, въпреки че въздействието върху коленете е повече, броят на крачките е по-малко. Плюс това, в някои случаи, тичането е използвано успешно при лечение на ставни проблеми в коленете.

Тичащите не се нуждаят от уроци за отслабване

Тичането определено ви държи здрави и годни, но това не означава, че то е заместител на обучението за намаляване на тегло. Целите и резултатите от тренировките с тежести са много различни от тези на тичането. Така че, докато си вършите обичайното тичане, важно е да го комбинирате с обучение за отслабване, ако търсите конкретни фитнес цели.

Тичането боси е по-добро

Това не е така напълно. Понякога босото движение причинява повече наранявания, отколкото си мислите и води до повече вреда. Не само че това решение, дали да носите или да избягвате обувките, зависи от това на какъв терен тичате, но също така зависи и от вида на „възглавниците” на краката, които имате и дали сте свикнали да тичате без обувки.

Всеки ден тичане

Отново е мит, че трябва да се тича всеки ден, за да подобрите здравето си. Това не е непременно така. Можете да го правите два пъти или три пъти седмично и това е достатъчно за поддържане на добрата ви фигура. Ако имате по-високи спортни цели, тогава се тренира всеки ден с треньор.

Сега, когато сте наясно с тези митове, можете да установите дали и вие ги допускате и така да успеете да коригирате грешките си.

 

Краката ви се нуждаят от повече внимание!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар