Как грейпфрутът работи за вашата красота и здраве

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Плодът действително помага да се подобри състоянието на кожата и косата и може да се използва като съставка за всички ваши домашно приготвени маски. 

Ето някои невероятни ползи за красотата и здравето от него.

1. Забавя стареенето

Грейпфрутът съдържа калий, който защитава кожата от вредните лъчи на слънцето. Това прави кожата ви фина и с младежки вид, без бръчки. Калият работи за здравето на сърцето и кръвоносната ви система.

2. Стимулира образуването на колаген

Образуването на колаген е важно за еластичността на кожата и за да изглежда по-млада, по-стегната и красива. Грейпфрутът помага много в това, благодарение на високото количество на витамини А и С, които съдържа. Те повишават образуването на колаген. Най-лесният начин да се насладите на тази полза е като нанасяте прясно изстискан грейпфрут на лицето си като маска. Изчаквате 15 минути да изсъхне добре и изплаквате с хладка вода.

3. Намалява пърхота

Екстрактите от семена на грейпфрут могат да се използват щедро върху косата и скалпа, с цел намаляване на пърхота и почистване на запушените фоликули. Така се стимулира растежа на косата.

4. Прави кожата по-мека

Освен на витамин C, грейпфрутът също е богат на аминокиселини, които правят кожата по-мека, нежна и здрава. Направете си домашна маска за кожата, като смесите малко пюре от папая, банан и разредите със сок от грейпфрут.

5. Лекува пъпки и акне

Хората, които имат мазна кожа и страдат от много проблеми, свързани с нея, като пъпки и акне, може напълно да зависят от грейпфрута, като отлично тонизиращо и прочиствщо средство. Той естествено повишава рН на кожата и помага за намаляване на акнето, а също и почиства порите. Плюс това отстранява петната по кожата и вие придобивате равномерен тен.

Грейпфрутът е здравословин плод за консумация. Възползвайте се от страхотните му качества, като го прилагате не само външно, но и хапвате поне по един на ден. Антиоксидантите, които се съдържат в него са наистина необходими за кожата и тялото. Освен това, те съдържат ликопен (който се намира и в доматите) – фитохимикал, който се бори срещу рака.

 

5 рецепти – домашна козметика за лакти и ръце!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар