Тръгнах с метросексуален от любопитство, а се влюбих

Реших, че само вие ще може да ми обясните нещо, което или не разбирам, или отказвам да разбера. Но нека първо разкажа за себе си.

metroseksualen

Жена на 22 г. съм, от малко градче в Североза­падна България, студентка в София втора година. Имах няколко неуспешни връзки със свои колеги, които си ги изстрадах дос­та тежко, затова си обе­щах, че с грешките съм до­тук. Повече няма да ги до­пускам. Ще внимавам с кого се запознавам и на кого да позволя да обсеби сърцето ми. Сигурно зато­ва няколко месеца останах съвсем сама – без прияте­ли, без ухажори.

По време на летния се­местър попаднах в нова компания. Колежката ми Петя обикновено движи с познати от друга специал­ност, та и аз покрай нея се сближих с тях. Георги е един от тях – слабо и пре­калено нежно момче. Го­лям добряк е, но не е мой тип. Дори ми беше стран­но, че си скубе веждите като жена, че ходи само с тесни черни панталони и се епилира редовно, дори по-често от мен. Харесвах го, но само като приятел. Сигурно затова ми стана малко неприятно, когато ми призна чувствата си. Каза, че от самото начало се влюбил в мен, но го било срам да ми се обяс­ни в любов. Погледнах го с други очи и не можех да повярвам, че това крехко на пръв поглед създание може да се нарече мъж. Дори се запитах как ли е в леглото. И вероятно от чи­сто женско любопитство реших да опитам. Не му казах, че не изпитвам нищо към него. Просто замълчах – да не го нара­ня, и само се усмихвах.

Още вечерта го напра­вихме и с ръка на сърцето ще си призная, че ми беше много хубаво с него – тол­кова нежен, грижовен и мил мъж не бях срещала. Чак започнах да се влюб­вам, но ме е срам да го споделя с всички. Само Петя знае за нас. Неудоб­но ми е някак пред други­те. Как ли гледат на мен, какво ли коментират зад гърба ми, ако са разбрали за връзката ни? Петя твърди, че мъжете са или хетеро като Георги, нищо че изглежда така, или са хомо. Средно положение нямало. Аз също съм си­гурна, че Георги не е гей. Та нали видях какви чуде­са направи онази нощ. Но не мога да приема за нор­мално да се бръснеш през ден, да се пудриш като кокона и да си зализваш ко­сата с гел всяка сутрин. Сестра ми пък, която е до­ста по-малка от мен, ми каза, че такива мъже ги наричат метросексуални и днес били на мода. Това мен не ме интересува, не държа да ходя с „модерни мъже“, но като се влюбих точно в такъв?

А си обещах, че вече ще внимавам с мъжете…

Една студентка в София

 

Защо е толкова трудно да намерим сродната си душа?

 

 

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар