Най-важните правила против целулит!

Целулитът е често срещан проблем сред жените поради особеностите на тяхната подкожна мастна съединителна тъкан.

Тази тъкан получава фиброзни изменение, които се дължат на нарушения в обменните процеси, като например излишък на женски полови хормони или задържане на вода в тъканите, следствие на нарушаване на водно-солевия баланс на организма и стесняване на кръвоносните съдове.

Целулитът не може да изчезне напълно, но има няколко много важни правила, които ако спазвате ще го направите почти невидим.

1.Опитайте се да правите упражнения 5 пъти в седмицата, ако не всеки ден, за да засилите мускулната си маса и да намалите излишните килограми.

2. Яжте здравословна храна, за да предоставите на тялото си необходимите калории, които са необходими при ежедневните тренировки. Така ще имате здраво тяло, без излишни килограми и стегнати мускули. Много полезни са варените картофи, които можете да направите, гарнирани с пресен зелен лук. Яжте мед, вместо захар – хем убива вредните бактерии, хем ви доставя необходимата енергия.

3. Ангажирайте се в почивните дни с някакви допълнителни занимания, които натоварват мускулите на долните крайници, където е съсредоточен целулитът. Ходете на аеробика, изкачвайте стълби или карайте колело в парка.

4. Правете редовно масажи, когато сте в банята. Пуснете силна струя от душа и с въртеливи движения масажирайте областите с целулит. След това вземете хавлиена ръкавица и правете масаж на кожата, за да подобрите кръвообращението в тази област.

5. Не носете тесни дрехи, тъй като те пречат на нормалното кръвообращение. За намаляване или избягване образуването на целулит от съществено значение е правилното кръвообращение в подкожната съединителна тъкан.

6. И накрая – най-трудното! Няма как да се отървете от целулита, ако продължавате да пушите и да пиете газирани напитки – те просто са основните виновници за фиброзни изменения и нарушена обмяна. А цигарите съсипват имунитета ви и по този начин се явяват проводник за всякакви гадни болести.

 

Жесток домашен крем против целулит!!!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар