3 упражнения за тънка талия

Новите модни тенденции върнаха старите модели поли с подчертана талия

тънка талия

А това означава, че всяко прегрешение лъсва с пълна сила. Като добавим наближаващия сезон на морските почивки, става наложително да обърнем сериозно внимание на средата на тялото на коремните мускули и на талията. И понеже топките също са на мода в началото на юни, когато започва световното първенство по футбол, превърнете ги в уред за упражнения. Той не само ще разнообрази тренировката ви, но и ще увеличи натоварването, ще ви кара да изпълнявате по точно отделните движения.

Правете комплекса 3 5 пъти в седмицата. Добавете към него рационално хранене и аеробно натоварване, за да изгорите излишните мазнини.

Упр. 1: Легнете по гръб с топка в ръце. Не допускайте дупка под кръста. Повдигнете крака и ги сгънете под прав ъгъл в коленете. Изнесете ръцете с топката вертикално нагоре. След това повдигнете главата и горната част на гърба, като едновременно с това се усуквате в талията вляво и придвижвате топката зад нивото на лявото бедро. Върнете се в изходно положение и повторете същото вдясно. Изпълнете 15 20 пъти.

Упр. 2: От същото изходно положение поставете топката между коленете и я стиснете с тях. Ръцете са отпуснати свободно покрай тялото. С усилие в коремните мускули повдигнете таза и доближете колене към гърдите (2А). Отпуснете обратно таза и усучете колене вдясно (2Б). Задръжте така 1-2 сек. и преместете вляво. Върнете се в изходно положение и повторете от началото. Изпълнете цялата поредица от движения 8 12 пъти.

Упр. 3: Застанете в изправен стоеж със събрани крака и топка в ръцете. Повдигнете левия крак на пръсти и бавно отпуснете топката до земята, без да променяте положението на краката. При изправянето изнесете левия крак назад. Повторете 8-12 пъти първо с единия, а след това и с другия крак, пише вестник „Всичко за семейството“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар