Яжте бадеми, за да имате здрава и красива коса!

промоции

Каквито и продукти за коса да използвате, дори и такива струващи стотици левове – няма по-ценен продукт от природния.

А това е един много прост плод, който можете да си купите от всяка будка, ако осъзнаете че може да направи чудеса за косата ви. Вижте защо!

1. Спират косопада

Бадемите осигуряват 25 процента от препоръчителния дневен прием на магнезий за тялото. Загубата на косата е често свързана с дефицит на магнезий. Една четвърт чаша бадеми осигурява 45 на сто от дневния прием на магнезий и витамин Е – важни за здравословния растеж на косата, лъскавата кожа и здравите нокти.

2. Подхранват скалпа

Дори и няколко капки бадемово етерично масло съдържат големи количества витамин D и E. Когато масажирате маслото върху скалпа, подхранвате и косата, което насърчава здравословния й растеж. Масажирайте най-малко веднъж седмично за по-силна, по-здрава и блестяща коса.

3. Предотвратяват чупливостта

Суха коса е склонна да се чупи, къса, цепи и цъфти. Загубата на коса и другите проблеми с косата могат да бъдат изключително травматизиращи. И тук бадемите идват като спасители – пълни с множество хранителни вещества, от които витамин B е важен компонент. Този витамин помага за предотвратяване падането на косата и разцепените крайща, заздравява косъма и от него получавате по-хубава коса.

4. Улесняват растежа

Бадеми са пълни с протеин. Протеините улесняват процеса на растеж. Яжте всеки ден по 50 грама бадеми и два пъти седмично правете масаж на косата си с бадемово масло или мляко, за да я подхраните.

5. Ексфолира мъртвите клетки на кожата

Когато масажирате косата си с бадемово мляко се ексфолират мъртвите клетки от кожата на скалпа. Това освобождава космените фоликули и позволява на космите да растат по-бързо и по-лесно.

6. Подобряват кръвообращението на скалпа

Бадемите имат изобилие от желязо, което подобрява способността на кръвта да транспортира кислород до всяка част на вашето тяло, включително скалпа. В дългосрочен план този процес насърчава растежа на косата.

7. Балсам от бадеми

От бадемите се прави страхотен балсам за коса. Накиснете 5 бадеми в 150 мл вода за една нощ. Намачкайте ги на сутринта и смесете с 1 ч.л. зехтин.  Нанесете маската върху косата и скалпа и оставете да действа половин час. Този балсам е чудна храна за вашата коса. Правете го веднъж седмично.

Какво чакате, още ли не сте започнали да дъвчете бадеми?

 

8-те най-модерни цвята на косата

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар