Добрият грим има нужда от добра основа

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Без добра основа гримът не държи, разтича се, става на петна

 

грим

Ако преди фон дьо тена и сенките сложите база, те не се размазват, а прилепват плътно. Така гримът става е по-дълготраен, лицето – озарено и подмладено.

Фиксиращото действие на основите се дължи на силиконите. Те изравняват кожата, позволяват на тоналния крем- да се разпредели равномерно на тънък слой, без да потъне в бръчките. Базите съдържат и подхранващи компоненти – Масла, витамините А и Е, глицерин, пчелен восък.

За да нанесете правилно базата за фон дьо тен, спазвайте няколко задължителни стъпки. На чиста кожа сложете първо хидратиращ флуид (или крем) и изчакайте да попие. С четчица или с пръсти положете тънък слой база, след 1 минута и фон дьо тена.

Универсалната база е безцветна, тя е за всеки тип и цвят кожа. Има и матираща база за мазна кожа с подсушаващи съставки, които намаляват себума и елиминират лъщенето. За суха кожа е подходяща хидратираща база.

Има и цветни бази, които са за корекции. Например зелената тушира зачервени участъци и спукани капиляри, жълтата – синините и тъмните кръгове под очите, розовата идеално освежава бледата кожа.

За перфектния грим е необходима и база за сенките. Без нея мазната кожа на клепачите стои на петна, а на сухата цветът бледнее. Нанесете основата с пръст върху почистените клепачи от единия край на окото до другия, както и от миглите до веждите. След това поставете сенките.

Базата е с естествен цвят и може да се носи дори без сенки върху нея.

Основите за грим се отстраняват по класическия начин с дегримиращи продукти, пише вестник „Всичко за семейството“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар