Премахнете пърхота с природни средства!

Пърхотът е все по-голям проблем и ние сме сигурни, че сте уморени да използвате какви ли не широко рекламирани шампоани.

Тук ще изброим изпитаните методи за премахване на пърхота.

Ябълков оцет

Киселинността на ябълковия оцет променя рН на скалпа, което затруднява образуването на пърхут.

Сода за хляб

Намокрете косата си и след това разтрийте шепа сода за хляб енергично в скалпа. Не използвайте шампоан. Содата намалява гъбичките, които причиняват пърхот.

Кокосово масло

Масажирайте 3-5 супени лъжици кокосово масло в скалпа си и го оставете за една нощ. Отмийте маслото на следващия ден с мек билков шампоан, а най-добре с катранен сапун.

Лимон

Масажирайте 2 супени лъжици лимонов сок в скалпа и изплакнете с вода. След това се разбърква една чаена лъжичка лимонов сок в една чаша вода и се изплаква косата с нея. Не измивайте с шампоан или сапун след това.

Чесън

Антибактериалните свойства на чесъна са идеални за премахване на пърхот. Масажирайте скалпа си със счукан чесън и мед, оставете да действа 10 минути и измийте добре с катранен сапун.

Кисело мляко

В купа се смесват чаена лъжичка лимонов сок, една чаена лъжица синапено масло и една чаша кисело мляко. Приложете тази смес на скалпа и оставете да престои един час. След това се измива добре главата и косата.

Сминдух

Накиснете 2 супени лъжици семена от сминдух във вода за една нощ. На другата сутрин ги смачкайте на каша и намажете с нея косата си. Оставете най-малко 30 минути и след това измийте старателно главата и косата. Правете това 2 пъти в седмицата четири седмици за най-добри резултати.

Яйца

Разбийте 2 яйца и намажете добре скалпа, увийте с найлонова шапка и стойте така 1 час. После изплакнете добре само с топла вода. Това лечение ще помогне за предотвратяване на пърхот и падане на косата.

Смес

Смесете 100 грама сок от цвекло, 50 грама винен оцет и 20 грама сок от джинджифил. Нанесете тази смес на добре измита коса и масажирайте 5 минути, след което изплакнете добре само с топла вода. Това е лечение против пърхут и трябва да се прилага след всяко миене на косата.

 

Как да използваме арганово масло за косата?

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар