Какво виждаме, когато се оглеждаме?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Според логиката – това, което се отразява в огледалото, т.е. себе си

 

мистика огледало

А какво вижда огледалото? То вижда нас, става свидетел на нашите емоции, всичко, което старателно крием от другите, а може би и от самите себе си. Без да го съзнаваме, споделяме с него и нашите сълзи, и нашата усмивка. А какво то крие от нас? Парапсихолозите твърдят, че огледалото е сгъстена енергия – отрицателна или положителна, всичко зависи от неговия притежател.

Може би някои са забелязали, че като разглеждат дълго време отражението си, започват да се чувстват малко неудобно. Сякаш там, зад невидимата преграда, стои непознат, който обаче много прилича на нас. И това не е случайно, защото според различни поверия огледалото притежава свръхестествени способности. Според едно от тях не се препоръчва да се оглеждаме в очите, защото това води до голяма загуба на енергия.

Представителите на някои вероизповедания смятали, че през огледалата самият дявол наблюдава случващото се на земята. Било е време, когато те са смятани за един от задължителните атрибути на вещиците.

Съществуват различни поверия. Според някои огледалата носят късмет и колкото повече има в дома, толкова по-добре. Освен това се вярва, че те могат да донесат богатство, затова трябва да се окачват до бюрото. Но с този източник на късмет трябва да се внимава, защото ако бъде счупено огледалото, човека го очакват седем нещастни години и за да смекчи обстоятелствата, съветът е да не се оглежда в него, пише вестник „Феномен“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар