Седнете на дивана, скръстете краката, затворете очи и поемете въздух!

промоции

Да, познахте! Започваме лечебна медитация! Индусите медитират от хиляди години!

Медитацията няма никакви странични ефекти като повечето боклуци, наречени лекарства. Тя не причинява наранявания, не изисква никаква подготовка, обучение или скъп треньор. Така че, защо не пробвате?

Затваряте очите и повтаряте мантрата, за да освободите ума си от всяка друга мисъл. Можете да ползвате и друга популярна форма на медитация, която напоследък набира скорост и се препоръчва от много лекари, които работят в елитни болници. Според тях медитацията лекува безсъния и синдром на дразнимото черво. Всичко, което трябва да направите е да обърнете внимание на дишането си в даден момент. Това можете да извършите на тихо и усамотено място в дома си, а можете да пробвате и по време на ходене, докато седите зад бюрото си или дори да сте на дълга опашка в някой магазин. Важно е да не ангажирате вниманието си с нищо друго, например телевизия или компютър. Затваряте или не очите си – няма значение, но трябва да се чувствате съвсем спокойни. Концентрирате вниманието си върху нормално и естествено дишане и започвате да следите дишането и издишването си. Толкова е просто.

Ефектите, които ще постигнете:  

Намалявате кръвното налягане 

И ефектът не е само временно, защото учените са доказали, че хората, които медитират два пъти на ден за по 20 минути са намалили кръвното си налягане.

Вашият мозък освобождава щастливи химикали

Можете да получите тласък на серотонин, допамин и ендорфини – всички те са свързани с доброто настроение.

Храносмилането тече по-гладко 

Стресът отключва нарушено храносмилане. При спокойствие тялото рестартира парасимпатиковата нервна система, която ръководи храносмилането.

Болката намалява 

Медитиращите намаляват с 40% интензитета на болката.

Възпалението стихва

Медитацията може да намали индуцираното от стрес възпаление и облекчава възпалителни състояния като артрит и астма.

 

Искате ли да станете менталист?

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар