4 съвета за това как да имате здраво тяло и хубава фигура

промоции

Добрата форма на тялото, може да варира в зависимост от вашия тип конструкция, височина и генетични заложби.

Най-важното условие е здравето на организма ви. Така че – грижете се за това да приемате чиста храна, да пиете дистатъчно вода и да дишате чист въздух!

1. Здравословното хранене

Може и да ви е омръзнало това словосъчетание, но то е на-важното условие! Няма как да имате здраво и хубаво тяло, ако се храните с боклуци! Банички, кифли, кроасани, вафли, бисквити и всякакви преработени готови храни са боклуци! Трябва да имате балансирана диета с последователен прием на плодове, зеленчуци и други храни, принадлежащи към различни здравословни хранителни категории. Яжте малко и често между 1500-2000 калории на ден. Също така, пийте достатъчно количество вода – най-малко 1,5 литра, а най-добре – 2 литра.

2. Правете упражнения

Здравото тяло се нуждае от правилно тонизиране. Доброто физическо натоварване и упражненията трябва да съответстват на вашия тип тяло и проблемните области. Ако нямате време да ходите на фитнес, пуснете упражнения от интернет и ги изпълнявайте поне 10-20 минути. Положете усилия и ще се почувствате нов човек само след 20 дни променен режим на хранене и гимнастика.

3. Оставете лошите навици на хората, които не искат да изглеждат добре

Въздържайте се от навици като пушене, пиене, преяждане, заседнал начин на живот и недоспиването. Не забравяйте, че здравословният начин на живот ще ви предпази от много гадни болести, които идват с трупането на годините. Ако пушите, трябва да приемате повече храни, богати на витамин С, за да може организмът ви да засили имунитета си, който вие убивате с цигарите.

4. Информирайте се редовно за здравето си

Правете профилактични прегледи и изследвания дори да нямате оплаквания. Това е гаранция, че ако сте застрашени от заболяване, ще се диагностицира навреме.

Не правете екстремни диети – те носят повече вреда на здравето!

 

 

6 съвета за красиво тяло

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар