Знаете ли, че чрез инжектиране на ботокс може да се отървете от досадното обилно потене

Знаем, че по този начин дамите се опит­ват да се отърват от бръчките по лицето си. Оказва се, че този метод е ефикасен и при хиперхидроза.

И специалистите споделят това мнение. Инжектирането на ботулотоксин е отличен метод, защото помага на повечето болни и няма странични прояви. Очаквайте ефекта след 2-3 седмици. Подмишни­ците ви остават сухи за цяла година, понякога и повече – който извади повече късмет. След това съответно инже­ктирането се повтаря.

След такава проце­дура не се налагат ня­какви специфични огра­ничения. Вярно, не бива да посещавате сола­риум, не бива да пиете алкохол – иначе ефектът бързо-бързо ще премине и пак ще започнете да се изпотявате обилно.

Пациентите се ин­тересуват все пак дали не е опасно да се леку­ват по този начин, след като на тези места вече порите не работят и съответно се увели­чава натоварването на бъбреците. Нещата стоят така: отделя­нето на пот има само една задача – терморегулация на организма. Потните жлези не от­делят токсини. С това трябва да се справят нормално работещите бъбреци.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар