12 заблуди за естетическото преобразяване

Пластичните хирурзи се превърнаха в разкрасяващи „магьосници“, които ви помагат да изглеждате по начина, по който искате. Но за да имате реалистични очаквания и да не се притеснявате от някои разпространени заблуди, разкрихме 12 мита в тази област.

№1 Опасно е да летите, ако сте с гръдни импланти

Факт: „Абсолютно невярно, няма никакъв проблем да летите със самолет – заявява пластичният хирург д-р Николай Георгиев. – Самият имплант може да бъде изграден от различен материал силиконов гел, солев или соев разтвор, но важна е обвивката, ко­ято винаги е силиконова. Всъщност имплантът е много по-здрав в сравнение с редица структури в човешкото тяло.“

2 Увеличаването на бюста затруднява диагностицирането на рак на гърдата

Факт: Не, това също не е вярно. Когато имплантьт се постави под мускула, между импланта и жлезата има дебел слой мускул, който дава идеална възможност да се правят изследвания. Ако материалът се разположи под жлезата, диагностицирането е по-трудно, но въпреки това пак е абсолютно възможно. Освен това поставеният имплант „разстила“ самата жлеза и по този начин злокачествените формирования се откриват в по-ранни фази,

№3 Имплантите трябва да се подменят

Факт: Добрите фирми дават доживотна га­ранция. Това означава освен че импланти­те имат дълъг срок и че при здравословен проблем фирмата поема отговорността да подмени импланта и да ви даде същия. Спе­циалистите препоръчват имплантите да бъдат подменяни на 10-15 години, защото ще могат да бъдат заменени с осъвременени и по-ка­чествени, но не е задължително.

№4 Липосукцията не спасява от повторно натрупване на мазнини

Факт: След раждането вашето тяло спира да произвежда мастни клетки – те просто стават по-големи или по-малки в зависимост от теглото ви. Липосукцията намалява количеството маст­ни депа в онези области на тялото, които са генетически предразположени към натрупване на повече мастна тъкан, и ги отстранява зави­наги. Ако качите килограми, те ще се разпре­делят по равно към останалите мастни клетки.

№5 Лазерната липодистрофия е по-добра от липосукцията

Факт: Двете процедури действат на разли­чен принцип. Лазерната липодистрофия раз­рушава мастните клетки и тялото успява да ги „изконсумира“ за период до 6 месеца, до­като при липосукцията те се изсмукват опе­ративно. Първата манипулация предизвиква микроизгаряне на тъканите в дълбочина и се прилага в случаите, когато има целулит. До­като липосукцията е метод за контуриране, за придаване на форма на тялото.

№6 Поставянето на ботокс ограничава мимиките

Факт: Дамите (или господата), които са се възползвали от ефекта на ботокса в околоочната зона, наистина веднага след процедурата изпитват затруднения, кога­то искат да изразят по-силни емоции, а в следващите 72 часа е добре да се въздър­жат от прекалени мимики, да избягват хиперактивност на лицевите мускули, масажи, инфрачервени сауни и високи температу­ри. След този период неудобство може да изпитват само ако ботоксът е поставен не­правилно и не на точното място.

№7 Дълготрайните филъри са по-добри, защото ефектът им не изчезва

Факт: Този вид филъри крият рискове, тъй като са изкуствени субстанции от типа на силикона и не се усвояват напълно от организма. Вашето лице се променя и тези филъри могат да придадат странно изражение или да се „преместват“ по повърхността на кожата. По-добър вариант са продуктите на основа­та на хиалуронова киселина или на синте­тични компоненти, които са биосъвместими и биоразградими. Представител на втория вид е Sculptra – продукт, изграден от микрочастици на поли-L-млечна киселина, които сти­мулират синтеза на колаген, и по този начин помага за изглаждане на бръчки, стягане на кожата, туширане на белези,

№8 Пластичните операции задължително се повтарят след време

Факт: Мит е, че подлагайки се на една ма­нипулация, след няколко години ще трябва да си направите повторна в същата област. Операциите за разкрасяване не изискват цикличност. Изключение са случаите, в които даден казус трябва да бъде разрешен в две или три последователни манипулации.

№9 Естетическата хирургия заличава изцяло белезите

Факт: „Широк, груб и грозен белег може да стане тънък като косъм, тъй като ние използ­ваме специални конци и лепила, но пълното му изчезване е абсолютно невъзможно“, обяснява д-р Георгиев. В някои случаи подобна намеса не е пре­поръчителна, тъй като може да се получи още по-голям белег, Ако 45-50 дни след манипулация третираната зона сърби, за­червена е или е повдигната над нивото на кожата, веднага потърсете консултация с пластичния хирург,

№10 След ринопластика носът е изключително крехък

Факт: Обикновено дамите се притесняват, че лесно могат да наранят новия си нос или да го счупят от най-лек удар, Това отчасти е вярно през възстановителния период, който продължава няколко месеца и изисква да сте по-внимателни, но не означава да живе­ете в непрекъснат страх, След този период вашият нос ще бъде напълно нормален,

№11 Блефаропластиката ще отстрани „пачия крак“ около очите

Факт: Мимическите бръчки тип „пачи крак“ се появяват вследствие на постоянните сви­вания на мускулите в зоната около очите и над скулите. Блефаропластиката (пластика на клепачи) отстранява мастните клетки, ко­ито причиняват торбички, и може да „стегне“ кожата на клепача, но не блокира движени­ята на мускулите. Заличаването на тези бръч­ки може да се постигне чрез инжектиране на ботокс или оперативно – чрез ендоскопско повдигане на веждите (браулифт).

№12 Хирурзите не могат да променят формата на очите

„Всъщност вече мога от всяка кръглоока ев­ропейка да направя азиатка“, отбелязва д-р Георгиев. Съвременните технологии позволя­ват с изключително малки разрези на клепа­ча, както и с манипулации в зоната на челото и средната част на лицето да се повдигне ъгълът на окото – област, която преди изобщо не се засягаше.

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар