Бихте ли помогнали на жена, ако чувате как мъжа й я пребива?

промоции

Колко от вас биха се намесили в междусъседските отношения, за да защитат жена и детето й от насилника у дома?

 

В съседния апартамент живееха семейството на Сашо и сестра му. В началото не изглеждаше лош човек, докато една вечер си показа рогата и на всички ни стана ясно колко е избухлив и агресивен. Никой – нито жена му, нито малката му дъщеря, нито сестра му заслужаваха обиди­те, скандалите, крясъците и стреса, на които Сашо ги подлагаше. На него все нещо не му харесваше, все нещо не му беше угодено и все беше не­доволен. А и двете жени бяха крот­ки и свестни и му се въртяха на пета. Всички неспокойни го чакаха да се прибере, защото никога не знаеха от какво ще му се подпали фитилът.

Една вечер, докато Сашо блъска­ше врати и ругаеше, изведнъж се чу ужасен трясък. Скочих да разбера какво става, защото това вече ми се стори прекалено. В този момент ви­дях как през отворената външна ме­тална врата жена му буквално из­хвърча на площадката. Падна на ци­мента и се сви като изхвърлено куче. През това време детето не спираше да пищи, но и това не спря побойни­ка. Той се надвеси над жена си и взе жестоко да я рита и да я удря, къде­то свари. Показа се сестра му, опи­та да го спре, но преди да успее да каже нещо, той я хвана за косата и започна здраво да шамари и нея. Докато двете жени виеха с пълно гърло като ранени животни, дъщеря му не спираше да пищи.

Добре, че и други съседи не из­държаха. Излязоха двама здрави мъже от долния етаж и озаптиха това чудовище. Не ми се мисли иначе как­ви ужасии още щеше да направи. Една по-ербап съседка прибра жена му и детето у тях, а сестра му отиде при друга – и тя серт, та знае ли се.

По-късно се разбра за какво било всичко. Първо, яденето било безсол­но и студено. Второ, никой не се бил сетил да му купи бира. Освен това малкото момиченце си искало детс­кото по телевизията и не оставяло Сашо да си гледа мача… Е, ако това не е върхът на простотията, здраве му кажи! Всъщност точно тази глу­пост остави Сашо абсолютно сам – жена му си взе детето и се върна при родителите си, а сестра му отиде у своя братовчедка и няма намерение да се занимава повече с него. Вече никой не се интересува от него, не го поглежда, не му пречи да си щра­ка каналите с дистанционното. На никого не му пука има ли какво да яде и да пие. А той няма на кого да посяга. Дано осъзнава какво си е надробил и защо такава попара сърба.

Силвия

 

Има ли нещо общо между шамарите, ритниците и любовта?

 

 

 

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар