Ярка очна линия!

Черната очна линия е класика, но цветовете на искрящи скъпоценни камъни са доста по- интересни. „Игриви и сияещи, те придават блясък – на очите по един модерен и красив начин“ казва майсторът на четката  Франсоа Нарс (и създател накозметичния бранд NARS), който ти показва как да ги нанасяш.

Движение по ръба

Днес можеш да изтеглиш очна линия с няколко лични продукта. Нарс разнищва същността на

всеки един от тях от край до край.

МОЛИВИ: Кремообразните формули се плъзгат по-гладко върху кожата, без да оставят дупки и неравности. C тях по-лесно можеш да направиш линията драматично издължена или котешки дръпната. Избери молив в ярък цвят с лек намек за блясък, който ще оживи погледа.

ТЕЧНИ: Те изискват най-много трени­ровки, преди да овладееш майсторлъка, но пък издържат най-дълго върху кле­пача. Използвай т.нар. маркери, когато искаш по-плътна линия. Текстурите с лек блясък стоят много красиво, когато се нанасят с тънка четка.

КРЕМ- И ГЕЛООБРАЗНИ: Нанасяй ги със скосена плоска четка, като притис­каш върха й по протежение на линията на миглите. Така ще създадеш хубава плътна линия без прекъсване. СЕНКИ: Най-лесният начин да постиг­неш красива очна линия с матови сенки е да използваш горепосочената техника на работа с кремообразни или гел-текстури. Преди това обаче намокри четката!

МЕКО ДОКОСВАНЕ – ПРЕДИ ДА НАНЕСЕШ МОЛИВА ОКОЛО ОКОТО, МОЖЕШ ДА ГО ЗАТОПЛИШ, КАТО ДРАСНЕШ ВЪРХУ ОПАКОТО НА РЪКАТА.

ЗАД КАДЪР

За да имаш такава пълна със заряд очна линия, трябва да обърнеш внимание и на останалата част от лицето

КОРЕКТОР: Ярката очна линия привлича вниманието към очите, както и към всички несъвършенства в тази област. Разнеси кремообразен коректор под очите и върху клепачите, за да скриеш зачервяванията и тъмните кръгове и да предотвратиш събиране­то на очната линия.

ОЧИ: Нанеси бежови сенки върху целия клепач, за да изравниш цвета. Изтегли линията с молив, като започнеш от слъзния канал, следваш линията на миглите и завършиш формата с леко изнасяне навън и нагоре в посока към края на веждата. Постави удължаваща черна спирала с върха на четката върху миглите отгоре. Долния клепач (отвътре) очертай с бежов молив – това ще направи бялото на очите още по-бяло.

ВЕЖДИ: Най-добрата компания на такава силна очна линия са добре оформените и подчертани вежди. Попълни ги с молив или пудра за вежди, малко по-тъмни от естествения им цвят.

СКУЛИ: Нека цветът бъде едва доловим, особено през деня. Избери полупрозрачното розово или меко прасковено.

УСТНИ: Ярките и тъмни цветове ще погубят ефекта на очната линия. Нанеси съвсем тънък слой натурално бежово червило.

За да бъде линия­та чиста, изтрий грешките с по­мощта на четка за фон дьо тен с малко количество коректор в края.

 

ИЗЯЩНИ ЦВЕТОВЕ

СапфирНанеси електриковосиньо близо до основата на горните мигли, а след това подчертай и долните, но с тъмносиньо. Внимавай с кобалтово- синьото, защото придава отчаян бид на погледа. По-добре го нанеси върху черна или кафява очна линия, за да омекотиш ефекта.

СмарагдЗелените оттенъци изтъкват краси­вата хладина на сините или зелените ириси, а на кафявите придават стра­хотна игривост. Изтегли и разнеси леко зеленото очертание, за да стои по-ефирно. Така можеш да носиш очна­та линия самостоятелно или в комби­нация с няколко пласта спирала.

АметистЛилавото е универсален цвят, който в сравнение с всички останали скъпо­ценни багри изглежда най-малко шо­киращо. Избери класическа форма на очната линия, например т.нар. котеш­ко око и вместо в черно, я изрисувай в лилаво.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар