Звезден урок по самочувствие!

 1. ОБИЧАЙ СЕ ТАКАВА, КАКВАТО СИ

„Винаги съвсем честно съм си признавала, че не искам да съм слаба. Харесвам форми kamo моите“, твърди Бионсе.

Защо формулата дава ефект: Защото когато ти самата се харесваш, това личи и всички останали също започват да те харесват.

Как да я накараш да работи за теб: Винаги се стреми да спечелиш, одобрението и възхищението на една-единствена личност – себе си.

 1. ПРАВИ ОНОВА, КОЕТО ТИ ДОСТАВЯ УДОВОЛСТВИЕ

„Гордея се с това, с koemo се Занимавам. Абсолютно ми е безразлично каквu епитети ми окачват. Някои казват, че съм добра akmpuca, но мога и да не пея, а други – напротив, хвалят само гласа ми и не са гледали нито една серия на „ Kлюkapkama“. Taka че не зациклям върху чуждото мнение. Правя това, което искам – правя себе си заявява Лейтън Мийстър.

Защо формулата дава ефект: Данъкът обществено мнение не е помогнал на никого да прокопса, напротив – съобразявайки се с „какво биха могли да кажат хората“, сами си спъваме живота.

Как да я накараш да заработи за теб: Обещай си, че няма да се занимаваш с клюки – нито ще ги слушаш, нито ще участваш в тях. Второто е много важно, защо­то хората, които се занимават със сплетни, са убедени, че всички останали правят същото зад гър­ба им и вечно се терзаят.

 1. НЕ СЕ БОЙ ДА СЕ ШЕГУВАШ

„Да умееш да бъдеш смешна и забавна, е важно – това ти помага да се избавиш от комплексите си“, твърди София Вергара.

Защо формулата дава ефект: Освен че те кара да се приемеш такава, каквато си, вместо да се стремиш към непостижимо съвършенство, способността да гледаш на живота не толкова насериозно ти помага да се разбираш по-добре с другите и да преживееш по-лесно и най-кофти обстоятелствата.

Как да я накараш да заработи при теб: Всяка житейска ситуация си има смешна страна и с упорито гледане на „Дарма и Грег“,,Два ма мъже и половина“ и „Приятели“ човек се научава да я вижда все по-често и по-често.

 1. ГЛЕДАЙ ПОЛОЖИТЕЛНО

„Не красотата е толкова важна, а отношението. Когато си спряла наулищта, а зад теб се събират коли и бибиткат припряно, вместо да ги наругаеш и да им крещиш, по-добре е да им се усмихнеш! Няма нужда да си прехвърляме негативна енергия, разсъждава Диляна Попова.

Защо формулата дава ефект: Защото чаровните хора са усмихнати и позитивно настроени.

Как да я накараш да заработи за теб: Не забравяй, че за да се усмихнеш, трябват 17 мускула, а за да се намръщиш – цели 43.

 1. СМЕЛО ПРЕСЛЕДВАЙ МЕЧТИТЕ СИ

„Моето поколение се научи да се държи здраво 3а живота. Вземете си пример: бъдете супернезависими, следвайте мечтите си, разчиствайки всичко по пътя си“, подканва Мадона.

Защо формулата дава ефект: Защото обикновено не постигаме мечтите си не защото са невъзможни, а защото нямаме необходимото количество упоритост да ги преследваме.

Как да я накараш да работи за теб: Никога не се отказвай. Каквото и да става.

 1. МИСЛИ ТРЕЗВО

„Никога повече в живота си няма да пея! Време е да погледнем истината в очите: не бях най-добрата певица на света“, признава Виктория Бекъм.

Защо формулата дава ефект: Колкото по-бързо човек придобие реална представа за възможностите си и избягва областите, които не му идват отръки, толкова по-лесно ще постигне напредък и ще си намери своето перфектно място под слънцето.

Как да я накараш да заработи при теб: Ако имаш подозрения, че никак не те бива в танците/речите пред публика/търговско- финансовата част/организацията, прецени доколко са оправдани, като разпиташ най-близките си приятели. Без да се сърдиш на отговорите, които не ти допаднат.

 1. ЗНАЙ НАЙ-ДОБРИТЕ СИ СТРАНИ

„ След като видях едни сним­ки,, на koumo изглеждам ужасно, разбрах, че трябва да престана да слушам съветите на фото­графите и да заставам само в meзи пози, за koumo съм сигур­на, че ми отиват, признава Дита фон Тийз.

Защо формулата дава ефект: Защото ти си човекът, който познава себе си най-добре и най-добре знае какво би му отивало най-добре. Не само пред обектива.

Как да я накараш да работи при теб: Имай пълно доверие на преценката си и не се оставяй да те разубедят. И позирай, докато не си намериш „любимия профил“.

 1. БЪДИ СЕБЕ СИ

„Не знаех kak дa съм наистина, докато не завърших училище. Само когато никой не ти поставя оценки всеки ден, ти се появяват сили да станеш този, който наистина си3, обявява Лейди Гага.

Защо формулата дава ефект: Защото когато ти сама оценяваш поведението си и вземаш решенията си, наистина порастваш.

Как да я накараш да работи за теб: Не, не си ший рокля от месо и не купувай обувки, кръстоска между олекотена бетонна плоча и гигантско „Лего“. Просто използвай собствения си мозък, а не готови формули.

 1. РАБОТИ НАД САМООЦЕНКАТА СИ

„Единственото, което можем да променим в себе си, е само- оценката. Ако смятаме да Зацикляме върху стремежа да се променяме външно, ще про­пуснем нещо много по-важно в живота. Когато виждам на екрана, че коремът ми не е дос­татъчно гладък, естестве­но, се разстройвам, но какъв е шансът утре неочаквано да се сдобия с преса? Никакъв!”, разсъждава Аманда Сейфрид.

Защо формулата дава ефект: Защото е важно не какво притежаваме, а как ние приемаме да погледнем на него.

 Как да я накараш да работи за теб: Всеки ден си изброявай неща, които имаш и които те карат да се чувстваш щастлива, успяла и доволна. Сигурни сме, че има куп такива!

 1. ЗАЛОЖИ НА СЕКСАПИЛ

„Искаш да вървиш така, все едно стъпваш по подиума? Няма жена, която да не го умее. Трябва просто да сложиш обувки на висок ток и походката на модел ще се появи от само себе си”, съветва топмоделът Бар Рафаели.

Защо формулата дава ефект: Защото дългите години еволюция са доказали едно – мъжете обожават сексапилните жени в къси поли и на висок ток, а ние обожаваме да ни обожават.

Как да я накараш да работи за теб: Като постепенно увелича­ваш тока, а не се хвърлиш директ­но на 10 сантиметра, с които да изглеждаш като спънат кон.

Как изглежда формулата на самочувствието в мъжките очи?

 • Уважавай усилията си, уважавай себе си. Самоуважението води до самодисциплина. Когато и двете са под твой контрол, си истински силен. КЛИНТ ИСГУУД
 • Общувай с качествени хора, ако държиш на репутацията си; по-добре е да си сам, отколкото в лоша компания. ДЖОРДЖ ВАШИНГТОН
  Наркотиците са загуба на време. Те разрушават паметта ти, самооценката ти и всичко, свързано със самочувствието ти. КЬРТ КОБЕЙН
 • Винаги съм имал проблеми с начина, по който изглеждам. Нямам самочувствие. И това никога няма да се промени. ЕЛТЪН ДЖОН
 • Мога да оставя тези убийци на мечти да съсипят самочувствието ми, или да използвам арогантността си като гориво, с което да форсирам мечтите си! КАНИЕ УЕСТ

 

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар