Научете коя форма на веждите е най-добра за вас

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Формата на веждите не само подобрява външния ви вид, но също така помага на вашите положителни черти да изпъкнат.

Например, вашите вежди могат да дадат акцент върху очите ви, като отклонят вниманието от брадичката, която не харесвате. Можете да оформите веждите си с най-различни инструменти, като пинцети, моливи за очна линия, восък и малки ножици. Формата на лицето ви ще определи как трябва да изглеждат веждите.

1. Започнете с определяне на формата на лицето, което имате, като видовете са дълги, овални, квадратни, кръгли или с форма на диамант. Почистете лицето си старателно, премахнете целия грим, след това издърпайте косата си назад, далеч от лицето. Ако имате дълга коса, вържете я на конска опашка. Погледнете се в огледалото и търсете характеристиките на различни форми на лицето, за да намерите своя.

2. Ако имате кръгла или квадратна форма на лицето, което означава, че лицето ви е малко по-широко от нормалното, трябва да оформите веждите си като висока арка. Оформете края на веждите си, така че те да са малко по-високо от началната част.

3. Ако формата на лицето ви е продълговата, оформете веждите си хоризонтално тъй като това ще помогне да се съкрати дължината му. Запазете началото на веждите на същото ниво, както края и успоредно на челото.

4. Ако лицето ви има форма на диамант или сърцевидна, смекчете ъгъла на веждите си. Това ще помогне да се създаде илюзия за правилни форми на лицето ви. Направете веждите така, че да имат малка арка в края.

5. Ако имате овално лице, направете веждите си във форма на умерена арка, като оставите началото и края на едно и също ниво.

 

Как да сгъстим веждите си

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар