Знаете ли защо са полезни колагеновите маски за лице?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Ако сте загрижени за външния вид на кожата си с напредването на възрастта, може да сте чували за колагеновите маски за лице. 

Те не са трудни за намиране, тъй като почти всички козметични компании ги произвеждат. Едно бързо посещение до близката аптека или козметичен магазин може да ви е от полза, като се има предвид голямото разнообразие. Но тези продукти не са евтини, така че вие ​​трябва да знаете как работят преди да ги изпробвате.

Колагеновите маски

Това са продукти за красота и против стареене – анти-ейдж, както обичат да се изразяват англоговорящите българи. Те съдържат протеин, наречен колаген – естествено вещество, което съставлява около 30 %  от общото съдържание на протеини в тялото. След 25-годишна възраст това вещество има тенденция да губи своята плътност в кожата, което води до бръчки и кожата се свлича. Тези маски се опитват да забавят това влошаване, за да изглежда кожата по-млада.

Механизъм на действие

При намазване на лицето тези кремове и подложки се абсорбират в кожата и премахват бръчки по два начина. Първо, като маската стимулира естественото производство на колаген в кожата. Второ, чрез маски, които нанасят колаген директно върху кожата. Това не става мигновено.  Употребата им трябва да бъде редовна и маската трябва да остане върху лицето ви за определен период от време. Честотата и продължителността на прилагане варира при различните продукти, така че проверете етикета за инструкции.

Цвят и дизайн

Маските се различават по отношение на цвят и дизайн, а така също могат да бъдат във вид на крем или под формата на тампон. Кремът се разтрива върху лицето, като обхваща всички зони без очите и устата. Колагеновите тампони са много по-различни.  Тези продукти са с желеобразна субстанция, съставена предимно от охладен, сух и чист колаген. Тампоните се напояват след активизиране на разтвора.

Ефикасност

Ако сте опитвали колагенова маска и смятате, че не е ефективна, това означава, че сте попаднали или на некачествен продукт, или на такъв, който не съответства на структурата на кожата ви. Абсорбцията на колаген в кожата се случва на молекулярно ниво. Понякога колагеновите молекули от дадена марка продукт са твърде големи, за да проникнат в кожата. Тъй като има стотици, ако не и хиляди различни колагенови маски на пазара, ще трябва да намерите тази, която е точно за вашата кожа. Можете да се посъветвате с дерматолог.

 

6 съвета как да се отървете от подпухнали очи

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар