Раздвижете се, докато работите!

промоции

Трябва да се упражнявате, за да преборите неблагоприятните последици от продължителното седене зад бюрото.

Но кога да намерите време? Тренировките на работното място могат да ви помогнат! С известна доза креативност можете да се възползвате от малкото минути, които имате между две задачки за изпълнение, докато седите на стола:

  1. Протегнете се и изпънете тялото от главата до петите. След това наклонете главата към едното рамо, задръжте 10 секунди и наклонете към другото рамо.
  2. Свийте раменете напред и направете кръгови движения, след това ги изпънете назад и пак направете кръгови движения. Повторете 4 пъти
  3. Опънете китките си и протегнете ръка с дланта надолу. С другата ръка издърпайте пръстите надолу. Задръжте за три секунди. След това издърпайте нагоре по пръстите. Задръжте за три секунди. Повторете, редувайки ръцете три пъти.
  4. Вдигнете единия крак на разстояние от пода и огъвайте в глезена, като правите кръгови движения, при което пръстите ви сочат нагоре и надолу. Повторете с другия крак.
  5. Изпънете главата си силно назад и останете в това положение 10 секунди. След това отпуснете силно напред, за да усетите обтягане в гръбначния стълб. Повторете упражнението 6 пъти.
  6. Погледнете към тавана и изтеглете ръцете си силно нагоре без да ставате от стола. Отпуснете и повторете 4 пъти.
  7. Изправете се до бюрото и се хванете за стола. Направете 4-5 клякания или колкото можете до 10.
  8. Застанете на разстояние от бюрото и се облегнете на него с ръце напред, като целта е да свивате и опъвате ръцете, като за лицеви опори.
  9. Сега е време да отидете до тоалетната, да изпиете 1 чаша вода и да слезете по стълбите поне един етаж надолу и да се качите нагоре.

 

Свежи на работното място

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар