Съвети за перфектен маникюр

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Ръцете могат да разкажат много за вашата личност и те винаги са пред вас. Ето защо е много важно да им обърнете внимание, за да им дадете подходящи грижи, така че те да впечатлява хората правилно. Запознайте се с някои полезни съвети, за да създадете красива маникюр, за да бъдете „собственичка“ на забележителни ръце, които са за завист. Тук са любимите ми съвети за перфектен маникюр.

Първо, уверете се, че имате всички необходими инструменти за създаване на перфектен и красив маникюр, за да не си развалите прясно налакираните нокти.

Ето няколко неща, необходими за правенето на маникюр:
• Лакочистител (без ацетон)
• Памук
• Инструмент за избутване на кожички
• Пила за нокти
• Купа с топла вода
• Лак за нокти

На първо място, трябва да изчистите ноктите с лакочистител и памук.

След това трябва да потопите ноктите си в топла вода и разбира се може да поглезите ръцете си с масажно олио или соли за ароматерапия.

Нанесете крем за отстраняване на кожичките или масло върху кожата в областта около ноктите и леко избутайте кожичките, докато кожата ви е още влажна. Специалисти съветват да не режете епидермиса си, защото той поддържа ноктите ви от чупливост и ексфолиация.

След това оформете ноктите си. Най-правилната форма на ноктите е смес от овални и квадратни, така че да отразява естествената форма на пръста. За да постигне перфектна форма на ноктите е по-добре да се използвате пила за нокти, а също така може да използвате такав и за полиране и блясък на повърхността на ноктите.

Когато сте готови с накисването, изпилването и избутването на кожичките, разтрийте с масло за накти или лосион за ръце, използвайки кръгови движения. Релаксиращ, глезещ масаж ще подобри кръвообращението и овлажнява кожата. И тогава ноктите ви ще ви благодарят с здрав, мек и блестящ вид.

Сега вашите нокти са гладки, лъскави и перфектни. Можете да създадете фантастичен естествен вид ако приложите само прозрачен лак на ноктите. Но ако искате по-бляскав, модерен облик, изберат цветен лак за нокти. Но преди това не забравяйте да почистите вашите нокти от лосиона и маслото.

Добавете първо база и едва след това се прилагат два слоя от стилен лак за нокти. Лакирането на ноктите ви е по-добре да започне в средата, а след това встрани. За да получите най-красивия маникюр преди да нанесете втория слой на лака, изчакайте да изсъхне първия. Ако искате да си гарантирате трайността на маникюра ви приложете трети последен слой прозрачен лак. Сега просто погледнете вашите нокти, маникюра ви изглежда перфектно.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар