Твоят супер лесен план за бързо преобразяване „от – до” за 5 мин

Не ти трябва вълшебна пръчица. Просто следвай съветите ни стъпка по стъпка и ще имаш страхотна визия за по-малко от една цигара време.

1. Скрий тъмните кръгове

Първото нещо което трябва да направиш, е да нанесеш хидратант и около очен балсам, за да може коректорът отгоре да се положи гладко и равномерно. Постави коректор само там, където се налага (върху тъмните кръгове и зачервяванията). Избери кремообразна формула в цвят, който се слива с тона на кожата или е с един тон по-светъл. Изтегли чертички с четка за коректор, след което разнеси хубаво с безимения пръст, без да натискаш.

2. Изгради основата

Заложи на фон дьо тен под формата на стик, защото дава възможност за прецизна апликация. Използвай стика като голям маркер, изтегли, изтегли дебели черти по скулите , от двете страни на носа, по линията на брадичката и над веждите. Ако искаш да изглеждаш като целуната от слънцето, използвай втори стик, който е с 2 или 3 тона по-тъмен от цвета на кожата, и драсни под основния на същите места по лицето. Разнеси хубаво двата цвята по цялото лице и прелей надолу към шията.

3. Заличи и изравни

Ако все още забелязваш несъвършенства и пъпчици по кожата, използвай коректор със салицилова киселина, който едновременно покрива и лекува. Нанеси го върху проблемните участъци със заострена четка, а не директно от тубата. Покрий върха на пъпчицата и с леко потупване с безимения пръст изравни внимателно с кожата (без да разнасяш напълно текстурата). Отгоре можеш  да фиксира с малко пудра, която ще абсорбира себума и ще направи покритието по-дълготрайно.

4. Сложи малко руж

Кремообразната текстура  придава естествена свежест и блясък. Постави го на върха на бузите (бързо ще откриеш местата за поставяне, като се усмихнеш). След това разнеси с пръсти цвета в посока към слепоочията. Живите плодови цветове стоят страхотно, стига да нямаш склонност към изчервяване – в такива случай заложи на по-приглушени леки цветове. Ако си се увлякла с цвета, ще маскираш клоунските бузи с малко фон дьо тен отгоре.

5. Блестяща база

С върха на пръстите нанеси тънък слой блестящи кремообразни сенки от линията на миглите до костта под веждата. Това ще освежи погледа, задържи сенките отгоре и дори може да скрие забравените неотскубнати косъмчета под веждите. Ако кожата ти е светла, заложи на сребристобелите сенки, а ако е средна, избери цвят шампанско. Ако клепачите ти имат склонност към омазняване, преди сенките задължително сложи база върху целия клепач, която ще ги задържи на място.

6. Добави сияние

Използвай бронзови и златисти сенки, за да придадеш на погледа повече дълбочина. Бронзовите постави в гънката на клепача с плоска четка, която ще ти даде възможност за по-добър контрол, след което разнеси към костта под веждата. Ако използваш кремообразни сенки, можеш да запечаташ цвета отгоре с компактни сенки в същия цвят или прозрачна пудра за лице, което ще ги направи доста по-издръжливи. За да направиш очите по-големи, постави златни сенки в центъра на клепача и разнеси към миглите.

7. Подсили контраста

За повече интензитет очертай линията на горните мигли с кафяв молив и го разнеси с четката за сенки. След това повтори със същия цвят бронзови сенки, които използва в предишната стъпка. Завърши с два пласта спирала отгоре и отдолу, като наблегнеш на миглите във външния ъгъл на окото, използвайки върха на гребенчето. Уплътни веждите с молив и среши косъмчетата с чиста четка от стара, ненужна спирала. За да отвориш очите още повече, извий миглите, преди да поставиш спирала.

8. Полирай устните

Ако си суха и напукани, ги обтрий със сухо парче хавлиен плат и нанеси балсам. Нанеси червило в ягодово директно от гилзата в центъра на устните – там, където то се изтрива най-напред.  Разнеси цвета с пръсти, за да му помогнеш да се задържи по-дълго. Това ще придаде на устните по-свеж и непринуден вид. Ако се приготвиш за вечерно излизане, просто нанеси слой гланц отгоре за повече блясък. Обтрий устните с парче лед, преди да нанесеш гланца – това ще му помогне да се задържи върху тях по-дълго.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар