Как да забременеете, точно когато поискате

Следвайте тези лесни стъпки, за да си гарантирате, че вашето бебе ще се появи когато вие решите.

Вие прекарват години опитвайки се да не забременявате, но предпазването на вашите бъдещи фертилни функции е също толкова важно. Ето какво трябва да знаете:

Ако искате да имате бебе … след 10 години
Не пали повече
. Пушенето вреди на яйчниците и яйцеклетките.

Слушайте тялото си. „Ако имате болки, не търпете“. Болка в таза или по време на менструация могат да сигнализират за проблеми, които да увредят плодовитостта ви, като ендометриоза.

Ако искате да имате бебе … след 1 до 3 години
Хранете се добре и се движете повече. „Твърде много сладки, нишестени въглехидрати и твърде малко упражнения могат да заблудят овулацията“. Хранете се с пълнозърнести храни, леки протеини, плодове и зеленчуци. Също така правете 30 минутни упражнения пет дни в седмицата. Това ще ви помогне …

Постигнете и поддържайте фертилно тегло.
В 12% от всички случаите на безплодие, жената тежи твърде малко или твърде много. Вашите най-плодородни стойности на Индекс на телесна мазнина са между 18.5 и 24.9.

Формулата е следната: тегло (кг) / [височина (м)] 2

Ако резултата е

под 18,5 = поднормено тегло
18,5-24,9 =
нормално тегло
25.0-29.9 =
наднормено тегло
30.0 + =
Затлъстяване

Ако искате да имате бебе … Сега
Отпуснете се.
Когато сте под напрежение, тялото отделя кортизол, хормон, който може да потисне овулацията. Опитайте медитация или йога.

Запознайте се с фактите. Ако сте под 35 и не забременеете след една година опити, вижте се с лекар, ако сте над 35, не чакайте повече от половин година. Не се паникьосвайте: 70% от двойките успяват през първите шест месеца.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар