Положителните и отрицателните страни на пластичната хирургия

За много жени да изглеждат млади е от решаващо значение. Те си поставят това като важно условие за техния успех.

Пластичната хирургия изглежда като най-сигурния и най-бързия начин за постигане на тази цел. Но, както се казва – няма хубост без болка. Очевидно е, че пластичната хирургия има и недостатъци. Тук ще ви запознаем с плюсовете и минусите й.

Плюсовете:

  1. Тя може да направи така, че да изглеждате по-млади и много по-млади …

Пластичната хирургия може да намали признаците на стареене на лицето ви  или други части на тялото. Може да повдигне кожата ви, да се отървете от състаряващите бръчки и други.

  1. Ще изглеждате по-привлекателни

Чрез пластична хирургия можете да увеличите гърдите си, да премахнете мазнини на корема или целулита. Такава операция може да ви помогне да оформите тялото си по начина, по който искате. Можете да корегирате всяка част на тялото си, за да изглежда по-секси и привлекателно.

  1. Премахва физически дефекти

Ако имате голям нос или заешка устна, можете да прибегнете до пластичната хирургия. Някои такива корекции биха променили живота ви към по-добро, ако ще се почувствате по-щастливи от външния си вид

  1. Бърз ефект за отслабване

Изглежда много по-лесно да отслабнете чрез пластична хирургия, отколкото с диети и тренировки.  Можете да направите липосукция, за да премахнете упоритите мазнини от корема и бедрата си.

Минусите:

  1. Странични ефекти

Пластичната хирургия води до много странични ефекти. Белези остават по тялото, получават се усложнения вследствие анестезията и както при всяка хирургическа намеса – рисковете за здравето са големи.

  1. Болезнено възстановяване

Някои пластични операции са по-агресивни, други не чак толкова, но винаги има период на болезнено възстановяване.

  1. Скъпи са

Всички пластични операции са скъпи. Трябва да разполагате с доста пари, за да си позволите този лукс. Поради това само много богатите артисти и певци прибягват до тях, защото мислят, че ще изглеждат по-добре на сцената.

  1. Няма гаранция за успех

Дори най-добрите хирурзи не могат да ви гарантират, че ще се постигне желаният резултат. Винаги има рискове нещата да не станат както трябва и примерите за това са много.

  1. Пристрастеност

Някои жени свикват да им „присаждат” силикон или някаква си там пластмаса, а това вече е пристрастяване. То може да има пагубно влияние не само за красотата им, но и за живота им въобще.

 

Д-р Страхил Ефремов: „Колега” обещава голям бюст с инжектиране на кръв в гърдите!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар