Тези храни подобряват паметта!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Някои хора се раждат гении, а на други им се налага доста повечко да четат и работят, за да се справят в живота.

Важен компонент за по-добра памет, сила и интелект е качеството на храната. Тук сме изброили тези храни, които да включите в ежедневната си диета, за да си гарантирате по-свеж ум и добра памет.

1. Риба

Всяка мазна риба е богат източник на омега-3 мастни киселини, които са от съществено значение за здрава нервна система. От увеличаване на паметта до подобряване на вземането на решения, които да решат проблемите ви,  има съвсем малко – просто зареждайте редовно хладилника си с риба.

2. Боровинки

Много проучвания са направени върху плъхове, както и на хора, които са показали, че боровинките играят голяма роля за осигуряването на здрав дух и подобряването на паметта. Те съдържат различни фитохимикали, които увеличават силата на паметта, отделно от здравословната доза антиоксиданти, които са известни при борбата със стареенето и загубата на памет, която идва с него.

3. Домати

Както боровинките, така и  доматите съдържат ликопен антиоксидант, който може да предотврати появата на деменция. Освен това, те са богат източник и на други витамини и минерали, като по този начин притежават цялостен добър ефект за организма ни.

4. Спанак

Вие може да не получите силата на Попай от яденето на спанак, но това определено ще направи мозъка ви по-добър. Спанакът е богат източник на фолиева киселина, за която се смята, че защитава хората от болестта на Алцхаймер, а също съдържа други жизненоважни антиоксиданти.

5. Ябълка

„Една ябълка на ден, пази доктора далеч от мен” – известна сентенция. Освен че е склад на много витамини и минерали, тя съдържа и добро количество кверцетин и антоцианин.

6. Броколи 

Те са страхотен източник на фолиева киселина и кверцетин, които имат положително въздействие върху паметта. Съдържат и добро количество витамин К, който повишава умствения ви потенциал. Нищо чудно, че готвачите го обичат много.

7. Грозде

Добра новина за всички любители на алкохола – ако не разполагате с грозде, червеното вино е достатъчно добро, тъй като съдържа фитохимикали от съществено значение за подобряване на паметта. Най-много 1-2 чаши на ден! Повече количество по-скоро ще ви лиши от памет, отколкото да я подобри!

8. Млечни продукти

Те трябва да бъдат  жизненоважен компонент от ежедневното ви хранене, ако искрено искате да се подобри паметта ви. Млечните продукти са богат източник на витамин D и калций, които са градивните елементи на нашето тяло. Те, също така, съдържат тирозин и триптофан, които съставляват невротрансмитери от съществено значение за по-бърз мисловен процес.

 

 

Как да помогнем на паметта

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар