Имате заядлив и вечно недоволен шеф?

Ето нашите съвети как да се справите с началник, който не заслужава нищо друго освен един як шамар!

Напрегнат живот, забързан график и стремителна кариера е смъртоносна комбинация за всеки човек в наши дни. На всичкото отгоре имате шеф, който ви дразни всеки ден. Животът ви е ад! Ето нашите формули за справяне с проблема.

Увеличете вашата самоувереност с усмивка

Ако в природата на шефа ви е да дразни подчинените си, нищо не може да се направи за него. Без значение какво ви казва, никога не губете самоувереността си и се усмихвайте. Нека си вика!

Вярвайте в себе си и го игнорирайте с ирония

Заядливият шеф винаги намира за какво да се захване. Започва да задава въпроси за работата ви, като търси да покажете някаква грешка. Не трябва да сте наивни и да му се хващате „на въдицата”. Казвайте си – „дал съм 100% от себе си и като цяло няма какво да съм сбъркал!”. А на него с ирония – аз съм безгрешен! Ако мислите друго – покажете грешките ми!

Не спорете с него – мълчете и го гледайте в очите

Трябва да сте чували много пъти от вашите колеги – шефът винаги е прав! Той е прав дори когато греши! Помислете – ако шефът започва спор с убедеността, че е прав, има ли смисъл да се спори? Без значение колко е глупаво или нелогично твърдението му, няма нужда да спорите с такъв човек – той няма да оцени таланта или уменията ви, защото от злоба налага мнението си на инат.

Никога не му давайте шанс

Шефовете гадняри обикновено имат навик да търсят слабото ви място, за да могат да ви го натякват. За да избегнете това, никога не му давайте шанс да разбере къде е Ахилесовата ви пета. Не споделяйте дори лични проблеми на работното си място, тъй като давате шанс на колегите да интригантстват, че не изпълнявате задълженията си, защото имате грижи в личния живот.

Атакувайте го с постижения

Много пъти се случва шефът ви да е заядлив, защото е толкова тъп, че не може да оцени какъв добър служител има. Но когато сте добър в работата си, той приписва цялата заслуга от добрите резултати на себе си. Никак не иска да похвали някого, а само изтъква недостатъците. Така че, всеки път когато завършите дадена работа, започнете да изтъквате приноса си още преди да се е усетил. Правете така, че всички да разберат над какво работите. Може пък следващия път да получите признателност…Когато му покажете, че работата ви е безупречна, той няма какво друго да направи освен да млъкне!

Ако всичко това не помогне, остава ви последен изход – ударете му два шамара и излезте през вратата! За добър служител винаги ще се намери подходяща работа!

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар