Как да накарате ноктите да растат по-бързо?

Както повечето от вас знаят, състоянието на ноктите ви е отражение на здравето на тялото.

Когато ноктите са чупливи, цепят се, променят цвета си или образуват бели петна по тях, това говори за неправилно хранене и липса на витамини. Така че първото нещо, което трябва да направите, за да подобрите състоянието на ноктите си и да засилите растежа им, е да започнете да се грижите за здравето си.  След това започнете да прилагате масажи и бани за стимулиране растежа, които ви предлагаме.

–          Смесете три супени лъжици зехтин и една супена лъжица лимонов сок. Накиснете ноктите в тази смес в продължение на 10 минути и след това ги подсушете с кърпа. Това е най-доброто домашно средство,  което можете да направите за укрепването  и растежа на ноктите.

–          Накиснете вашите нокти в разтвор, съдържащ  половин чаша доматен сок, смесен с две супени лъжици зехтин.

–          Прилагането на топъл зехтин върху ноктите с памучен тампон е друга ефективна процедура за техния растеж.

–          За да си възвърнете естествения блясък на ноктите, разтривайте парче лимон върху тях внимателно в продължение на няколко минути и след това изплакнете с вода.

–          Масажирайте ръцете и ноктите редовно с ленено масло, масло от тиквено семе, бадемово масло, масло от жожоба, масло от пшеничен зародиш или масло от витамин Е. Тези масла са много ефективни за стимулиране на растежа им.

–          Направете смес от  лавандулово масло и масло от чаено дърво в равни пропорции. След това сместа се разрежда с вода. Накиснете ноктите за около пет минути. Изпълнявайте тази процедура  най-малко веднъж на седмица, за да станат ноктите ви по-здрави и да избегнете всякакъв вид щети и начупване по тях.

–          Увеличете приема на бял или зелен чай. Това ще подобри качеството на вашите нокти.

–          Яжте храни, които са богати на витамин А, Е, В2, В12, С, D, протеини, желязо и калций. Консумирайте разнообразни плодове, листни зеленчуци и ядки, които са не само чудесни за кожата, но и за блестящи нокти. Плюс това пийте много вода през целия ден.

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар