Осем основни аромата и как да ги носите

промоции

Мина това време, когато жените се познаваха по аромата на парфюма си!

Днес ние сме по-склонни да третираме аромата като аксесоар, който променяме всеки ден, за да отговаря на напрегнатото ни ежедневие и променливите ни настроения. Но понякога големото разнообразие на пазара на парфюми може да ви доведе до объркване. За да ви помогнем да се ориентирате в ароматите, сме създали това кратко ръководство за основните категории с предложения за това къде да се носят.

Цитрусов

С острия си мирис, който наподобява същността на цитрусови плодове, тези парфюми са живи и енергични.  Най-добре е да се ползват през деня, като ги сложите веднага щом се събудите и останете с тях, когато имате среща с приятелки, отивате на плаж, разхождате се до пазара или карате велосипед.

Цветен

Сладко романтични, тези аромати са за „добрите момичета“, които обичат романтиката. Понякога мирисът е в една нотка, но като цяло се комбинират аромати на различни цветя, за да се създаде класическо женствено ухание.  Мирисът на цветя е подходящ, когато искате да покажете сладко-момичешката си страна, например, при среща с родителите на гаджето. Тези аромати са подходящи в църквата, на балет или на сватбата на най-добрия ви приятел, особено ако си шаферка.

Плодов

Плодови парфюми са свежи и пикантни, като лукава мажоретка. Това са познатите миризми на ябълка, праскова, горски плодове, манго и други сочни плодове, често смесени с флорални мотиви, за да се създадат завладяващи аромати.  Тези парфюми са идеални за един филм или вечеря на първа среща. Просто се прилагат пестеливо.

Зелен

С миризма на пресни листа и наскоро окосена трева, зелените аромати са естествена и енергична група. Те са склонни към унисекс, така че ги оставете на шкафчето си и ги запазете за деня, когато отидете да аплодирате любимия си футболен отбор или играете на голф, а може и за деня, когато посещавате битпазара с приятели.

Океански

Океанските аромати са модерно изобретение. За тях се използват смеси от синтетични съединения, които да съчетават мириса на природни ухания, като планински въздух, морски пръски или чисто бельо. Като много свежи парфюми, те са идеален избор за интервю за работа или важна бизнес среща.

Ориенталски

Екзотични и отчетливо женствени, чувствени, ухащи на мускус и амбра, често комбинирани с топлите нотки на кехлибара. Носете ги, когато искате да съблазните някой мъж, независимо дали това е третата среща или просто една от свободните ви вечери.

Пикантен

С нотки на карамфил, джинджифил, канела, кардамон и черен пипер, пикантните парфюми са вкусни и съблазнителни по един старомоден начин. Носете такъв парфюм на следващата си родителска среща или на обяд с някой симпатичен колега, който не би имал нищо против да сподели десерта си с вас.

Горски

Горските аромати са изградени на база на уханието на кора и мъх. Този силен и класически мирис подхожда добре на корпоративния офис. Носете такъв парфюм на следващата  си среща с шефа за преглед на ефективността.

 

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар